facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
DICTIONAR
Piper Lung
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator
Fares Separator Right
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Piper Lung

Piper longum L. (familia Pipperaceae)

Piper longum este p plantă căţărătoare care crește sălbatic în India, Malaezia, Nepal, Sri Lanka și Vietnam. Tulpinile sunt flexibile, pubescente, frunzele sunt simple. Pețiolul este canelat, cu lungime variabilă și poate atinge 10 cm lungime. Lamela frunzei este ovată, 6 –12 cm × 3 –12 cm, cordată la bază și asimetrică, vârful acuminat și cu două sau trei perechi de nervuri secundare care decurg de la bază. Inflorescența este un alungită, cilindrică și ușor curbată, care are lungimea de 1,5 –5 cm și este opusă frunzelor. Fructele sunt drupe, globoase și 0,2 cm în diametru.

Piper longum este utilizat ca medicament tradițional important în Asia și insulele Pacificului. Pippali este unul dintre medicamentele primare Rasayana (întineritoare) din Ayurveda și este utilizat pe scară largă pentru tratarea diferitelor boli, în special pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii. Rădăcina acestei plante este cunoscută sub numele de Pippali Mula în Ayurveda, iar fructele sale sunt utilizate în principal în scopul Rasayana. Piper longum a fost raportat ca un bun remediu pentru tratarea tuberculozei și a infecțiilor tractului respirator. Fructele și rădăcinile acestei plante au fost utilizate în tratamentul astmului la copii. Piper longum mai este utilizat pentru tratamentul bolilor tractului respirator în general, cum ar fi tusea, bronșita și răceala, ca şi contra-iritant și analgezic, se aplică local în dureri și inflamații musculare iar intern mai este utilizat ca şi carminativ în cazuri precum pierderea poftei de mâncare, nesomn și abstrucție la ficat și splină. Mai multe activități biologice precum imunostimulatoare, anti-ulcer, anti-amebice, anti-oxidante, hepatoprotectoare și antiinflamatorii au fost raportate pe fructele acestei plante. În formularul Ayurvedic din India, Pippali este utilizat în 324 formulări.

Extractul alcoolic de fructe de P. longum a arătat potențial imunomodulator în studiile experimentale la animale. Piperina este alcaloidul major izolat de fructele de P. longum și s-a raportat că inhibă eliberarea de citokine mediate de Th-2, infiltrarea de eozinofile și hiper-receptivitatea căilor respiratorii într-un model de astm indus de ovalbumină. Piperlongumina este un alt metabolit secundar bioactiv al P. longum și al altor plante din speciile de piper cu activități de suprimare a răspunsului la stres, analgezice și antiinflamatoare. Activitățile sale bactericide pot contribui, de asemenea, la profilul său de bio-activitate interesantă terapeutic.

Rezultatele unui studiu ştiinţific au indicat faptul că uleiul din fructe a manifestat o activitate antiinflamatoare semnificativă (p <0,001) în comparație cu controlul standard și grupul netratat.

 

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri