Păpădia

Taraxacum officinale

PĂPĂDIA este o plantă mică, ierboasă, cu o rădăcină care ajunge până la 20 cm lungime.

Creşte în locuri necultivate, de la şes până în zonele subalpine, înflorind din  martie până în noiembrie.

Primăvara frunzele au cantitatea cea mai mare de substanţe active.

Tijele se recoltează în timpul înfloririi, iar rădăcinile primăvara devreme (martie – mai).

În lunile iulie-august rădăcinile conţin cantităţi mai mari de principiu amar (taraxacină), maximum fiind în luna noiembrie.

PĂPĂDIA conţine deci un principiu amar – taraxacina -, inulină (cu concentraţie mare în luna august), pectine, fluor, vitamine B şi C, D, acid nicotinic,fitosteroli, tanin.

Este o plantă folosită foarte mult în medicină dar şi în bucătărie.

Este sub influenţa planetelor Jupiter, Saturn şi Marte, plantă “ de foc “ care devine “ aer”.

Echilibrează secreţia biliară şi secreţiile gastrice, este tonifiantă, antiinflamatoare, uşor diuretică şi laxativă, stimulează funcţia depurativă a ficatului. Infuzia adăugată în apa de baie pentru picioare ameliorează circulaţia venoasă.

Este binefăcătoare în stările febrile provocând transpiraţia.

Consumarea frunzelor fragede şi a mugurilor de păpădie în salate este detoxifiantă şi revigorantă.

PĂPĂDIA se găseşte în multe ceaiuri FARES, în formule de pulberi şi capsule.

CEAIURI: –  Colesterol M103,

  • Vezică biliară D75,
  • Ceai U- pentru stomac D42,
  • Detoxifiant – Purificarea organismului (depurativ ) P115,
  • Curăţarea sângelui P125 şi P126,
  • Păpădie – frunzeD126.

Ceaiuri Stare de bine : Organism purificat (detoxifiant) şi Protector hepatic.

PULBERI : – Curăţarea ficatului D93,

– Curăţarea sângelui P129,

– Organism purificat P128.

BITTER “ HERBA DACICA”,

CAPSULE : – Colesterol 1M105,

  • Hepatofit 1D 58.

 

 

 

Asocieri recomandate

Adauga comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.