facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
DICTIONAR
Mur dulce
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator
Fares Separator Right
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Mur dulce

Rubus suavissimus S. Lee (Rosaceae) este un arbust cultivat pe scară largă în sud-vestul Chinei, ale cărui frunze sunt de obicei folosite sub formă de ceai, un ceai de frunze diferit de cel cunoscut ca ceai verde (Camellia sinensis). Este menționat în special sub denumirea de Tian-cha sau ceai dulce din China, datorită dulceței sale naturale.

Pe lângă faptul că a fost consumat ca un ceai din plante, a fost transformat și în băutură sănătoasă datorită studiilor farmacologice recente care au relevat bioactivități semnificative, cum ar fi activitățile anti-angiogene și anti-alergice. Mai mult decât atât, investigațiile asupra componentelor chimice ale murului dulce au furnizat noi noi informaţii potrivit cărora clasele majore de constituenți sunt reprezentate de gallotannine, elagitannine, flavonoide și diterpene. Aceste clase de compuși reprezentate de acid galic, acid elagic, rutină, rubusozidă și steviol monozidă s-au dovedit a fi responsabile pentru activitățile biologice ale frunzei de mur dulce.

În mod tradițional, calitatea ceaiului dulce este măsurată prin dulceața sa. Dulceața frunzelor de mur dulce este asigurată de glucozidele diterpene precum rubusozida și steviol monozida.

Datorită revelațiilor științifice recente privind bioactivitățile plantei, calitatea frunzelor este acum măsurată acum şi de alți compuși bioactivi, pe lângă glicozidele diterpenice caracteristice. De exemplu, acidul galic este unul dintre compușii activi care au o activitate anti-angiogenă puternică. Acidul elagic este un alt compus bioactiv raportat ca antioxidant, anticancer și antiinflamator. Rutina este al treilea compus bioactiv ca antioxidant și antiinflamator. În analizele biochimice realizate asupra frunzelor, acești compuși bioactivi au fost toți prezenți.

Rezultatele unui studiu experimental au arătat că suplimentarea cu extract de frunze de R. suavissimus ar putea ajuta la păstrarea integrității barierei intestinale şi contribuie la restabilirea homeostazei metabolice a glucozei prin menținerea sensibilității la insulină. Astfel, descoperirile recente sugerează că suplimentarea cu extracte din frunze de mur dulce contribuie la restabilirea homeostazei imune și metabolice pentru a spori sănătatea generală, prevenind astfel debutul precoce al tulburărilor metabolice, cum ar fi obezitatea și diabetul de tip 2.

Un studiu experimental recent a notat practic o inhibare a creșterii masei de grăsime ceea ce sugerează un potenţial anti-obezitate pentru frunza de mur dulce.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri