facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
DICTIONAR
Migdal
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator
Fares Separator Right
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Migdal

Prunus amygdalus Batsch (sin. Amygdalus communis L., Amygdalus dulcis Mill.)

 

Migdalul este o specie de prun, aparținând familiei Rosaceae, cultivat pentru semințele sale comestibile, cu o aromă specifică, cunoscute drept migdale.

Migdalul este un arbore de foioase mic, care crește între 4 și 10 metri înălțime, cu un trunchi de până la 30 de centimetri în diametru. Crenguțele tinere sunt verzi la început, devin purpurii când sunt expuse la lumina soarelui și apoi gri în al doilea an. Frunzele sunt lungi de 7 până la 12 cm  cu margini zimțate și pețioli de 2,5 cm. Florile sunt roz pal și au 3-5 cm în diametru cu cinci petale; sunt prezente singure sau în perechi, înaintea frunzelor, la începutul primăverii. Migdalii încep să dea o recoltă economică în al treilea an de la plantarea pomilor. Fructul devine matur în toamnă, la 7-8 luni după înflorire. Din punct de vedere botanic, migdala nu este o nucă, ci o drupă care are 3,5 până la 6 cm lungime. Fructul constă dintr-un înveliș exterior și o coajă tare cu sămânța înăuntru. Migdalele sunt de obicei comercializate fără coajă.

Migdalul, deși, fără îndoială, originar din zona iraniană, se găsește astăzi rar în arboretele naturale de acolo. În orice caz, migdalele erau deja importante în agricultura și alimentația iraniană din cele mai vechi timpuri. Strabon afirma că localnicii făceau un fel de pâine din migdale prăjite. Împreună cu fistic, ghinde și pere sălbatice, migdalele trebuie să fi făcut parte din alimentația tinerilor perși din stepa împădurită. O cantitate prescrisă de migdale dulci uscate trebuia să fie livrată zilnic pentru masa regilor persani (Polyaenus, Strategica 4.32). În literatura Pahlavi, există o mențiune despre aceste nuci sănătoase în capitolul 27 din Bundahišn. Încă joacă un rol important în dieta iraniană și afgană. Migdalii cultivați se găsesc până la altitudinea de 2.365 m în munții din Afganistan.

Migdala, care este cunoscută drept regina nucilor, constituie un aliment foarte hrănitor. Migdalele sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, minerale și vitamine. Pe lângă valorile lor nutritive, au și câteva valori medicinale care pot fi de ajutor pentru tratarea anumitor boli și probleme de sănătate. Ele constituie un aliment eficient pentru sănătate, atât pentru corp, cât și pentru minte. Migdalele au diferite proprietăți farmacologice cum ar fi acțiune anti-stres, anti-oxidantă, imunostimulantă, hipolipemiantă și laxativă. Migdalele sunt extrem de benefice în păstrarea vitalității creierului, întărirea mușchilor și prelungirea vieții. Sunt un remediu alimentar util pentru anemie, deoarece conțin cupru, fier și vitamine.

Migdalele sunt o sursă bună de nutrienți care sunt asociați cu sănătatea inimii, cum ar fi vitamina E, acizii grași mono-nesaturați, acizii grași poli-nesaturați (PUFA), arginina și potasiul. Ele sunt printre cele mai bogate surse alimentare de vitamina E, ca RRR-α-tocoferol. Mai conțin, de asemenea, o varietate de compuși fenolici care sunt localizați în principal în piele, inclusiv flavonoli (isorhamnetin, kaempferol, quercetină, catechina și epicatechina), flavanone (naringenina), antocianine (cianidine și delohinidin), procianidine și acizi fenolici (acizi cafeolici, acid ferulic, acid P-cumaric și acid vanilic).

Migdalele mai conțin ca și constituenți activi globuline precum amandina si albumina și aminoacizi precum arginina, histidina, lizina, fenilalanina, leucina, valina, triptofanul, metionina și cistina. Migdalele conțin proteine și anumite minerale precum calciu și magneziu. De asemenea, sunt bogate în fibre alimentare, vitamine B și minerale esențiale. Migdalele conțin și fitosteroli care sunt asociați cu proprietăți de scădere a colesterolului.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri