×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Lemn dulce

Lemnul dulce este o plantă erbacee perenă care creşte în Europa de Sud şi în Orient, pe teren nisipos. Denumirea de “ lemn dulce” derivă din grecescul “ glykys” care înseamnă “ dulce “ şi “rhiza”care înseamnă “ rădăcină”. Se foloseşte rădăcina, din care se extrage o sevă dulce-amăruie, cu numeroase calităţi terapeutice. Recoltarea se face în septembrie-octombrie, când planta este în fază de repaus şi se usucă la soare. Planta trebuie să aibe cel puţin 3 ani.

Rădăcina conţine mult ulei şi sare esenţială, acestea conferindu-i proprietăţi de regenerare a celulelor, protectoare a mucoaselor iritate şi de a uşura absorbţia altor medicamente.

Are efect antispastic, antitusiv, expectorant, depurativ, antiinflamator şi revigorant.

Este folosită cu eficienţă şi în medicina veterinară ca antitusiv şi pentru îmbunătăţirea tonusului muscular şi ameliorarea alergiilor.

În uz extern, frunzele proaspete au proprietăţi cicatrizante şi antibacteriene, iar mestecarea rădăcinii calmează inflamaţia şi iritaţia cavităţii bucale, ameliorează răguşeala şi mirosul respiraţiei.

Se recomandă în tratarea gastritelor şi ulcerului gastro-duodenal, anginelor, faringitelor, bronşitelor, tusei iritative, tabagice, afecţiunilor reumatismale şi dermatitelor.

Nu se recomandă persoanelor hipertensive, celor cu diabet zaharat, femeilor însărcinate şi celor care alăptează, deoarece acidul glicirizic pe care îl conţine provoacă hipertensiune, edeme prin retenţie hidrică, cefalee- deci durere de cap- şi astenie.

Calităţile terapeutice numeroase ale LEMNULUI  DULCE au făcut ca această rădăcină să se găsească în multe produse naturale FARES – ceaiuri, pulberi, siropuri, capsule şi comprimate masticabile.

CEAIURI : Ceai Rădăcină de lemn dulce;

D40 şi D62 Ceai gastric;

Ceai Digestie uşoară;

D50 şi D76 ceai laxativ;

R17 Ceai uşurarea respiraţiei (antiastmatic);

G72 Ceai menopauză;

COMPLEXE DIN PLANTE :

D93 Curăţarea ficatului şi D92 Curăţarea colonului;

P128 Organism purificat;

TINCTURĂ de Lemn dulce;

SIROPURI: Sirop R25 Plantusin forte;

R18 Plantusin forte cu miere şi propolis;

R29 Plantusin pentru diabetici;

COMPRIMATE MASTICABILE:

R13 Plantusin pentru gât;

D100 Gastracid;

CAPSULE :  D49 Stomac sănătos;

G81 Menopauză;

L86 Biomobil 1 (Articulaţii sănătoase).

Complexitatea compoziţiei acestei plante – LEMNUL DULCE – explică eficienţa ei în ameliorarea şi vindecarea multor afecţiuni, iar prezenţa în reţete diverse potenţează acţiunea celorlalte plante şi favorizează o mai bună absorbţie a acestora, ca şi a altor medicamente.

Datorită subsatanţelor active pe care le conţin şi acţiunilor complexe, plantele medicinale şi produsele naturale din plante medicinale pot fi indicate, în foarte multe cazuri, ca primă intenţie terapeutică.

 

Dr. Luminiţa-Natalia Sârcă

Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.