Hydrastis canadensis – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Hydrastis canadensis

În permanență descoperim în natură plante vindecătoare. Recomand pacienților produsele fitoterapeutice de la Fares pentru eficienţa lor şi pentru faptul că nu au efecte secundare în tratamente de mai lungă durată. Produsele naturale Fares conţin plante a căror calitate terapeutică este atent controlată, în buna tradiţie iniţiată de vizionarul farmacist Andrei Farago cu 85 de ani în urmă.

O astfel de plantă vindecătoare este hydrastis canadensis, planta cea mai importantă din formula capsulelor Helicostop de la Fares.

Aceasta creşte în zona alpină şi pe păşuni, iar ca aspect are flori galbene cu puncte brune. În capsule, se foloseşte rădăcina recoltată din august până în octombrie.

Fiind o plantă ocrotită de lege, Hydrastis canadensis conţine ulei volatil şi trei alcaloizi – hidrastină, canadină şi berberină.

Berberina are acţiune inhibitoare asupra dezvoltării bacteriei Helicobacter pylori.

Capsulele Helicostop au o formulă unică şi complexă, în care hydrastis canadensis împreună cu celelalte plante din formulă – răşina de mastic, lichenul de piatră, cuişoarele şi mugurii de plop – îşi demonstrează eficienţa în afecţiunile peptice digestive.

Aceste plante conţin și ele uleiuri esenţiale, cum este eugenolul din uleiul esenţial de cuişoare, mucilagiile protectoare pentru mucoasa gastrică din lichenul de piatră, substanţe din mugurii de plop similare celor din propolis, cu efect antibiotic, antiinflamator şi antialgic.

 

Dr. Luminiţa Sârcă

 

Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.