Gymnema sylvestre – distrugătorul de zahăr – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Gymnema sylvestre – distrugătorul de zahăr

Gymnema sylvestre crește în Sud-estul Asiei şi cu preponderenţă în India.  Efectele sale terapeutice în tratarea diabetului zaharat, artrită reumatică și gută sunt cunoscute de o lungă perioadă de timp. Extractele din această plantă sunt utilizate pe scară largă în medicina populară australiană, japoneză, vietnameză și indiană.

Gymnema sylvestre este cunoscută în lume ca “distrugătorul de zahăr”, deoarece în vremurile antice medicii ayurvedici au sesizat că frunza plantei estompează gustul zahărului, reglând nivelul glicemiei.  Denumirea de Gymnema derivă din cuvântul hindu gurmar (limba hindi gur-mar), însemnând „distrugător de zahăr”.

Pulberea din frunze de Gymnema sylvestre are ca principali constituenți activi acidul gymnemic şi gurmarinul, dar şi raşini, saponine, stigmasterol, quercitol, betaina, colina, trimetilamina.

Gymnema sylvestre este o plantă reglatoare a metabolismului glucidelor. Are în compozitie o polipeptidă (gurmarin) cu structura chimică asemănătoare cu a glucozei și astfel se leagă de receptorii gustativi pentru dulce de la nivelul limbii, blocându-i. Rezultatul este dispariția senzației gustative de dulce. Prin același mecanism împiedică absorbția intestinală, în proporție de aproximativ 50%, a glucidelor ingerate. De asemenea, datorită efectului hipoglicemiant, Gymnema este eficientă pentru persoanele care au diabet de tip I şi II. Multe persoane care prezintă rezistență la insulină iau în greutate, indiferent de regimul alimentar pe care îl urmează. În acest caz, Gymnema poate fi utilă. Ea îmbunătățește intrarea glucozei în celule și ajută la utilizarea ei de către organism. Un studiu realizat la Londra a arătat că extractul de Gymnema determină creşterea calciului intracelular şi secreţia de insulină la şoareci şi a celulelor beta pancreatice la oameni, fără a afecta viabilitatea celulară. Aceasta se întamplă atunci când extractul este luat în apă în concentraţie de 0,125 mg /ml. Datele sugerează astfel că extractele obţinute din Gymnema Sylvestre pot fi utile ca agenţi terapeutici pentru stimularea secreţiei de insulină la persoanele cu diabet zaharat de tip II.

Gymnema sylvestre se găseşte în comprimatele Daphne Antidulce, produs care suprimă senzația gustativă de dulce şi reduce apetitul şi în capsule Glicostat recomandate în diabet de tip II şi adjuvant în diabetul de tip I.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.