facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
DICTIONAR
Guggul
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator
Fares Separator Right
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Guggul

Commiphora wightii (Arn.) Bhandari (Commiphora mukul (Stocks) Hook.)

 

Commiphora wightii, care aparține familiei Burseraceae, este un arbust de foioase care crește până la 4 m, într-un ritm lent. Se găsește în principal în regiunile uscate ale subcontinentului indian, în principal India, Pakistan și Bangladesh.

Guggul este rășina obținută din două plante diferite - Commiphora și Boswellia, produsă prin uscarea sevei albe a unui arbore de 15-20 de ani, timp de un an. Guggul se găsește în canalele balsamifere din floemul nervurilor mari ale frunzei și bazei tulpinii.

Istoria guggul merge în urmă pe la 1700 î.Hr., în scriptele antice despre medicină și chirurgie. Sushrut Samhita, descrie că guggul, atunci când este administrat pe cale orală, poate vindeca tumori interne, răni maligne, obezitate, disfuncție hepatică, viermi intestinali, leucodermie, sinusuri și edem. În utilizările tradiționale se consideră că oleo-rășina guggul este amară, astringentă, aromatică, digestivă, antihelmintică, antiinflamatoare, antiseptică, stimulatoare, hepatică, diuretică, întineritoare și tonică generală și utilă în afecțiuni cum ar fi sciatică, paralizii faciale, leucodermie, tuse, astm, bronșită și afecțiuni hepatice. Guma este bine cunoscută pentru acțiunile sale antireumatice și antiinflamatorii. Este folosită pentru ulcere cronice și în tratamentul oaselor bolnave. Rășina este utilă în tulburările nervoase și bolile de piele, stimulează și creșterea părului, acționează ca stimulent și expectorant în bolile pulmonare. Se spune că rășina luată intern reduce obezitatea.

În India, guggul a fost folosit și pentru tratarea diferitelor tipuri de artrită. Medicii ayurvedici au folosit pe scară largă guma guggul pentru tratarea artritei și a afecțiunilor asociate, timp de secole. Unii indigeni iau pulberea de scoarță pe cale orală cu apă pentru a vindeca tusea și răceala. De asemenea, inhalează vaporii de rășină pentru a vindeca febra, bronșita, congestia nazală, laringita și ftizia. Alții dizolvă rășina în apă caldă și o utilizează pentru a face gargară împotriva pioreei, amigdalitei și faringitei. Alte populații dau guma pe cale orală copiilor care suferă de defecte de vorbire. Triburile Saharia (India) aplică pasta de rășină pe tăieturi și răni pentru vindecarea rapidă. Tribalii nomazi Kalbelia consumă un decoct proaspăt de plantă pe cale orală pentru a vindeca astmul. Crenguțele sunt folosite ca periuță de dinți.

Principalii compuși activi ai guggul sunt guggulsterona (GS) și acidul boswellic (BA), care sunt obținute din Commiphora și, respectiv, Boswellia. De asemenea, guggul conține un număr mare de lignani și cetosteroli, care contribuie la efectele benefice asupra sănătății ale guggul.

De fapt, oleorășina guggul este un amestec complex de minerale, gume, terpene, steroli (Guggulsterol -I, -II, -III, -IV, -V), uleiuri esențiale, steroni (Z-, E-, M-guggulsteron și dehidroguggulsteron-M). ), ferulat, lignani și flavanone.

Dovezile colectate arată că guggul este eficient împotriva diverselor boli cronice, cum ar fi boala Alzheimer, artrita, cancerul, pancreatita, IBD, dermatita, diabetul, bolile infecțioase, metaplazia intestinală, otita medie, bolile respiratorii, astmul, psoriazisul, gingivita etc. și exercită, de asemenea, efect hepatoprotector, neuroprotector, antiinflamator, anti-oxidant, cardioprotector, hipolipidemic și stimulator tiroidian.

 

 

 

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri