×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cimbru

Santureya montana

Face parte din familia Lamiaceae/Labiatae. Din aceeaşi familie mai fac parte Cimbrişorul de câmp (Thymus serpyllum), Cimbrişorul de cultură (Thymus vulgaris ) şi Cimbrişorul lămâios (Thymus citrus).

CIMBRUL este o plantă erbacee, aromatică din zona colinară mediteraneană, dar care poate fi cultivată și în grădini. Îi plac terenurile uscate dar udate de rouă. Înfloreşte în din iunie până septembrie şi se recoltează în această perioadă partea ierboasă. Se usucă la umbră, în încăperi bine aerisite.

Cimbrul conţine ulei volatil bogat în carvacrol şi tymol, acizi – cafeic şi rozmarinic- tanin şi un principiu amar – serpilina.

Cimbrul şi Cimbrişorul au proprietăţi medicinale similare. Sunt plante medicinale antiseptice, antispastice, expectorante, antiparazitare (antihelmintic), coleretice şi colagoge şi uşor diuretice.

Stimulează apetitul când este pus în mâncare.

Infuzia nu se consumă seara pentru a nu induce insomnie, iar  în uz extern dezinfectează plăgile și înţepăturile de insecte. Adăugată în apa de baie este tonifiantă.

Pulberea de cimbrişor folosită pentru spălatul dinţilor îi albeşte.

CIMBRUL şi CIMBRIŞORUL se găsesc în multe din produsele naturale FARES, în diferite forme de condiţionare: ceai, sirop, uleiuri esenţiale, capsule.

Ceai: Cimbrişor iarbă şi Cimbru iarbă, Stimularea lactaţiei, Protector hepatic, Plantusin R26 (antibronşitic), Enterostop D51, Hapciu R2 – elimină disconfortul respirator –

Ulei esenţial: Cimbru, Capsule moi Biomicin forte A3 şi Biomicin urinar A20;

Tinctură Biosept A4 în care se găseşte ulei esenţial de cimbru;

Sirop:  Biosept A16 (antibacterian, antiviral) în care se găseşte extract de cimbrişor, Plantusin R8, Plantusin forte R25, Plantusin forte cu miere şi propolis R18 care conţine cimbrişor;

Comprimate masticabile Plantusin – pentru gât – R13.

FARES a realizat astfel o gamă complexă în care cimbrul şi cimbrişorul sub formă de extract de plantă, iarbă sau ulei esenţial potenţează efectul celorlalte componente ale produselor naturale amintite.

 

Dr.Luminiţa-Natalia Sârcă

Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.