facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
DICTIONAR
Busuioc sfânt
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator
Fares Separator Right
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Busuioc sfânt

Ocimum tenuiflorum L. (Ocimum sanctum L.)

Busuiocul sfânt, (Ocimum tenuiflorum), numit și tulsi sau tulasi, este o plantă cu flori din familia mentei (Lamiaceae) cultivată pentru frunzele sale aromate. Busuiocul sfânt este originar din subcontinentul indian și crește în toată Asia de Sud-Est.

Planta este un mic arbust anual sau bienal, de până la 1 metru înălțime. Tulpinile sunt păroase și poartă frunze simple dințate sau întregi, opuse de-a lungul tulpinii. Frunzele parfumate sunt verzi sau violet, în funcție de soi. Florile mici tubulare violete sau albe au sepale verzi sau violet și sunt așezate în grupuri terminale. Fructele sunt nucule mici și produc numeroase semințe.

Utilizarea ierburilor medicinale și culinare în Ayurveda se bazează pe incredibila biodiversitate a Indiei, cu o varietate de nedepășit de orice sistem medical; totuși, dintre toate plantele folosite, niciuna nu are un statut comparabil cu tulsi, sau busuiocul sfânt.

În Ayurveda, tulsi este cunoscut drept „Cel incomparabil”, „Medicamentul mamă al naturii” și „Regina ierburilor” și este venerat ca un „elixir al vieții” care este fără egal atât pentru proprietățile sale medicinale, cât și pentru cele spirituale. În India, tulsi a fost adoptat în ritualuri spirituale și practici de stil de viață care oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate care abia încep să fie confirmate de știința modernă. Această știință emergentă despre tulsi, care întărește înțelepciunea ayurvedică străveche, sugerează că este un tonic pentru corp, minte și spirit care oferă soluții la multe probleme de sănătate moderne.

Tulsi este poate unul dintre cele mai bune exemple de abordare holistică Ayurveda a stilului de viață, pentru sănătate. Tulsi are gust fierbinte și amar și se spune că pătrunde profund în țesuturi și normalizează kapha și vata. Se spune că, consumul zilnic de tulsi previne bolile, susține sănătatea generală, starea de bine și longevitatea și ajută la gestionarea stresului vieții de zi cu zi. De asemenea, se spune că tulsi dă strălucire tenului, dulceață vocii, este un suport pentru frumusețe, inteligență, rezistență și o stare emoțională calmă. În plus față de aceste proprietăți benefice pentru sănătate, tulsi este recomandat ca fiind un tratament pentru o serie de afecțiuni, inclusiv anxietate, tuse, astm, diaree, febră, dizenterie, artrită, boli oculare, otalgie, indigestie, sughiț, vărsături, tulburări gastrice, cardiace și genito-urinale, dureri de spate, boli de piele, pecingine, mușcături de insecte și malarie.

Considerat ca un adaptogen puternic, tulsi are o combinație unică de acțiuni farmacologice care contribuie la starea de bine și rezistență. În timp ce conceptul de „adaptogen” sau plantă care ajută la adaptarea la stres și la menținerea homeostaziei nu este utilizat pe scară largă în medicina occidentală, știința occidentală a dezvăluit că tulsi posedă într-adevăr multe acțiuni farmacologice care îndeplinesc acest scop.

Proprietățile medicinale ale tulsi au fost studiate în foarte multe studii științifice, inclusiv experimente in vitro, cu animale și umane. Aceste studii dezvăluie că tulsi are o combinație unică de acțiuni care includ: antimicrobian (inclusiv antibacterian, antiviral, antifungic, antiprotozoare, antimalaric, antihelmintic), respingător pentru țânțari, anti-diareic, anti-oxidant, anti-cataractă, antiinflamator, chimiopreventiv, radioprotector, hepato-protector, neuro-protector, cardio-protector, antidiabetic, antihipercolesterolemie, antihipertensiv, anti-carcinogen, analgezic, antipiretic, antialergic, imunomodulator, deprimant al sistemului nervos central, îmbunătățirea memoriei , anti-astmatic, anti-tusiv, diaforetic, anti-tiroidian, anti-fertilitate, anti-ulcer, anti-emetic, anti-spasmodic, anti-artritic, adaptogen, anti-stres, anti-cataractă, anti-leucodermic și anti-coagulant. Aceste acțiuni farmacologice ajută corpul și mintea să facă față unei game largi de stresuri chimice, fizice, infecțioase și emoționale și să restabilească funcția fiziologică și psihologică.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri