Balsam de Peru – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Balsam de Peru

Myroxylon balsamum var. pereirae

Balsamul din Peru, cunoscut și comercializat cu multe alte nume, este un balsam derivat dintr-un copac cunoscut sub numele de Myroxylon balsamum var. pereirae; se găsește în El Salvador, unde este o specie endemică.

Balsamul din Peru este utilizat în alimente și băuturi pentru aromatizare, în parfumuri și articole de toaletă pentru parfum, precum și în medicamente și produse farmaceutice pentru proprietățile vindecătoare. Are un miros dulce. În unele cazuri, balsamul din Peru este înscris pe eticheta ingredientului unui produs după unul dintre diferitele sale nume, dar este posibil să nu fie listat cu numele său prin convenții obligatorii de etichetare.

Poate provoca reacții alergice, numeroase studii mari identificându-l ca fiind în „primii cinci” alergeni care provoacă cel mai frecvent reacții la testul de plasture. Poate provoca inflamații, roșeață, dureri, mâncărimi, rinită și conjunctivită.

Balsamul din Peru este o rășină vâscoasă aromatică obținută prin scorojirea sau infiltrarea rănilor în formă de V pe scoarța trunchiului copacului Myroxylon balsamum var. pereirae. Din balsam se distilează un ulei esențial.

Conține 25 de substanțe diferite, incluzând cinamina, acid cinamic, cinamil cinamat, benzil benzoat, acid benzoic și vanilină. De asemenea, conține alcool cinnamic și aldehidă, farnesol și nerolidol.

Are patru utilizări principale:

-aromatizant în alimente și băuturi precum cafea, ceai aromat, vin, bere, gin, lichioruri, apéritifs (de exemplu, vermut), băuturi răcoritoare, inclusiv cola, suc, citrice, coji de citrice, marmeladă, roșii și produse care conțin tomate, alimente mexicane și italiene

-parfumant în parfumuri și articole de toaletă, cum ar fi parfumuri, apă de colonie, deodorante, săpunuri, șampoane, balsamuri, loțiuni după bărbierit, produse cosmetice, rujuri, creme, loțiuni, unguente, pudre pentru bebeluși, cremă solară și loțiuni bronzante

-în produse medicinale, cum ar fi supozitoarele și unguentele pentru hemoroizi, medicamente supresante pentru tuse, unguente pentru iritații, unguente orale și de buze, tinctură de benzoin, spray pentru răni, pansamente chirurgicale, ciment dentar

-proprietăți optice ca adeziv, de obicei ca mediu de montare pentru microscop

De asemenea, poate fi găsit în pastele de dinți, apa de gură, tutun parfumat, produse de curățare, pesticide, repelenți de insecte, odorizante și dezodorizante, lumânări parfumate și vopsea în ulei.

Numele de balsam din Peru este un nume greșit. În perioada timpurie a invaziei spaniole în America Centrală și de Sud, balsamul a fost colectat în America Centrală și expediat la Callao și Lima, în Peru, apoi expediat mai departe în Europa. Acesta a dobândit numele de „Peru”, deoarece a fost expediat de acolo. Exportul său în Europa a fost documentat pentru prima dată în secolul al XVII-lea în Farmacopedia Germană. Astăzi este extras în cadrul unui proces artizanal și este exportat în principal din El Salvador. Cele două balsamuri obținute de la Myroxylon sp. balsam din Peru și balsam de tolu (nu balsam de tolú) sunt produse în moduri diferite. „Balsamul Tolu” nu este un nume greșit, ci mai degrabă o toponimie, deoarece balsamul a fost obținut de fapt din latexul unui copac descris inițial de Linnaeus ca Toluifera balsamum mai târziu cunoscut sub numele de Myroxilon balsamum. În 1753 Linnaeus a descris specimenul de tip boluam Toluifera folosind un specimen colectat în provincia Cartagena, probabil un oraș numit Tolú, care la vremea respectivă era situat în provincia Cartagena, și l-a denumit Toluifera balsamum în raport cu locul de colectare. În termeni ecologici, regiunea Tolu poate fi descrisă, conform clasificării Holddrige ca pădure tropicală uscată, unde se află Myroxylon sp.

În fitoterapie se utilizează pentru proprietățile antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare, antiseptice, favorizează cicatrizarea cutanată, fixativ eficient, stabilizează mirosul parfumurilor.

Balsamul din Peru este utilizat pe scară largă în preparate topice pentru tratamentul rănilor, vindecarea grefei pielii, ulcerații indolente, scabie, erupții cu scutec, hemoroizi, prurit anal, eczeme și altele; în preparatele tonice ale părului, spray-urile de igienă feminină și ca parfum în săpunuri, detergenți, creme, loțiuni și parfumuri, cu un nivel maxim de utilizare până la 0,8%.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.