facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
DICTIONAR
Argila verde
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator
Fares Separator Right
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Argila verde

Argila verde cambriană este extrasă de la o adâncime de 40 de metri, fără nici o intervenţie chimică, din regiunea cea mai eco a Europei – Golful Finlandei. Datorită uscării naturale, adică expunerea la soare, proprietăţile argilei sunt accentuate. Argila verde este numită şi “pământul miraculos”.

Provine din distrugerea chimică a unor roci şi are o compoziţie compatibilă cu cea a corpului uman: 49% siliciu, 5,6% aluminiu, 4,4% oxid de fier, 4,2% magneziu, 3% oxizi alcalini de fier, 7,4% apă. Are un rol antiseptic şi cicatrizant, ajutând la reconstrucţia ţesutului lezat. Pentru o aplicare eficientă şi un rezultat optim, specialiştii o recomandă sub formă de măşti, în formule adaptate diverselor probleme specifice adolescenţilor, femeilor sau bărbaţilor.

Argila verde este o argilă minerala foarte apreciată pentru proprietățile sale prielnice sănătății si frumuseții. Acest bio-mineral are în compoziție atât substanțe nutritive din plante descompuse, cât și oligoelemente precum calciu, aluminiu, magneziu, siliciu, fosfor, cupru și zinc.

Are diferite întrebuințări asupra pielii pentru reducerea sebumului, absorbția impurităților, antiacneice, exfoliante, cicatrizante. Acest produs mineral are în compoziție ioni negativi care atrag și neutralizează ionii pozitivi, adică toxinele, metalele grele și impuritățile. Argila verde se activeaza atunci când este amestecată cu apa sau alți hidrosoli lichizi.

Se folosește și în curele de detoxifiere și purificare a organismului, Conform unui studiu publicat in Clay Minerals, argila verde este un produs eficient si accesibil pentru eliminarea metalelor grele din apa uzată industrială. De aceea, este deseori recomandată și pentru curățarea sistemului digestiv.

Crampele menstruale pot fi tratate atât intern, cât și extern cu ajutorul argilei verzi. Femeile care se confruntă cu această problemă pot bea argila verde amestecată cu apa pe durata a primelor trei săptămâni a ciclului mentrual. În timpul menstruației, este recomandat să se ia o pauza de la consumul acestei soluții și, în schimb, să se aplice o pastă rezultată din aceleași ingrediente pe abdomenul inferior. Argila verde poate fi folosită și ca remediu împotriva grețurilor de dimineață. Un studiu din Encyclopedia of Alternative Medicine spune ca argila verde poate fi folosită pentru curățarea tractului digestiv, tratarea grețurilor și a altor simptome gastrice, precum și pentru a ameliora crampele menstruale.

Acest tip de argilă are proprietăţi analgezice şi anti-inflamatorii, are capacitatea de a stimula circulaţia sângelui şi a limfei, de a îndepărta celulele moarte ale pielii, de a absorbi impurităţile şi grăsimile, însă suficient de delicată pentru a fi folosită săptămânal sau chiar zilnic, în cazul unor afecţiuni mai serioase. Argila verde cambriană are proprietăţi unice absorbante datorate încărcăturii sale electrice. Are o sarcină negativă, atrăgând astfel particulele încărcate pozitiv, marea majoritate a substanţelor toxice având o sarcină pozitivă.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri