facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Nevoia de a include plante proaspete în alimentaţie pentru a preveni bolile a fost cunoscută încă din antichitate. În 1536  exploratorul francez Jacques Cartier  studiind  fluviul Sf. Laurenţiu, a folosit cunoştinţele localnicilor pentru a salva vieţile echipajului său, care murea de scorbut. A fiert ace de tuia pentru a face ceai, care, s-a dovedit mai târziu, conţinea 50 mg de vitamina C la 100 grame.

Simptomele lipsei de vitamina C sunt: oboseală, astenie,  stare de depresie, lipsa poftei de mâncare, răceli frecvente, dureri osoase moderate.

 Cauze hipovitaminozei C:

- Poluarea, fumatul, păstrarea alimentelor,prelucrarea şi decojirea fructelor, stresul, administrarea de antibiotice, antihistaminice, anticoncepţionale orale sau corticosteroizii,  etc.

Vitamina C, cunoscută şi ca acid ascorbic, este responsabilă de procesul de respiraţie celulară. Are rol în formarea  de colagen – albumină cu rol important în constituţia pielii, ligamentelor, oaselor şi altor ţesuturi conjunctiv, este necesară  în procesul de vindecare al rănilor. Vitamina C facilitează asimilarea eficientă de către organism a fierului, reglează vascozitatea sângelui, permeabilitatea vasculară, participă activ la sinteza hormonilor steroizi, sporeşte rezistenţa organismului – imunitatea - faţă de acţiunea factorilor nocivi externi, stimulează hemopoeza.

Ea are şi funcţia de antioxidant – protejează celulele de acţiunea distructivă a radicalilor liberi, care perturbează metabolismul oxigenului în organism şi pot provoca apariţia tumorilor.

Alimentaţia săracă în vitamina C provoacă la persoanele tinere hemoragii gingivale şi gingivite. Necesarul vitaminei C sporeşte, în special, în perioadele de stres şi in timpul activităţilor legate de supraeforturi fizice şi intelectuale. Vitamina C amplifică capacităţile de muncă fizică şi intelectuală, activizează metabolismul bazal.

Fructul cu cea mai bogată concentraţie a vitaminei C din lume este vişina (cireaşa) tropicală, acerola. Conţine de 30-80 de ori mai multă vitamina C decât  lămâia sau portocala. 100 grame acerola conţine peste 1600 mg vitamina C.

Fructul copt al acerolei (vişina de Barbados) este de culoare roşu-închis şi atinge în diametru 2 centimetri. Este crocant, cu gust picant, dulce-amar. Tradiţional, acerola a fost folosită în medicina populară ca stimulator imun.

S-a constatat că, graţie conţinutului specific de vitamine şi minerale, acerola manifestă influenţă regeneratoare asupra pielii, în special pe fond de stres sau surmenaj.

Fructele de cătină albă aduc organismului un aport important de vitamine (C, A, B1, B2, B6, B9, D, E, P, PP) şi acizii graşi esenţiali. Au efect tonifiant general acţionând ca un energizant asupra întregului organism. Cresc rezistenţa organismului la infecţii şi previn degradarea celulelor prin efectul puternic antioxidant. Fructul de cătină conţine de două ori mai multă vitamina C decat măcesul şi de 10 ori mai mult decât citricele.

Fructele de măceş sunt foarte apreciate pentru conţinutul lor bogat în vitamina C ( 500-1000 mg %) carotenoide,vitaminele A, B1, B2, E, P,PP şi K. Măceşele au cu 40-50% mai multă vitamina C decât lămâia şi cu 60% mai mult decât grapefruitul. Au efecte tonice şi vitaminizante cu rol  antianemic, antioxidant, antiinflamator şi de creştere a  capacităţii de apărare a organismului.

Pentru a beneficia de un aport crescut de vitamina C, Fares vă recomandă comprimatele VITAMINA C NATURALĂ cu acerola, maceşe şi cătină.

Se pot administra şi pe perioada sarcinii şi alăptării  câte 1 comprimat de 3 ori pe zi timp de 4 săptămâni.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri