facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Constipația bebelușului este adesea ignorată de părinți. Dacă un copil cu vârsta mai mică de 3 luni are un scaun la mai mult de 24 de ore, acest fapt trebuie să producă îngrijorare. Este foarte probabil ca bebelușul să fie constipat, iar sfatul medicului este necesar.

Micuțul alăptat la sân poate avea între trei și cinci scaune pe zi pe când cel hrănit cu lapte praf (un lapte mai bogat în proteine și grăsimi) poate avea maxim două - trei scaune pe zi. Pe de alta parte, copiii cărora li se administrează suplimente cu fier, antitusive și antihistaminice pot suferi de constipație. În cazul în care copilul primește prea mult lapte cu biberonul, constipația se menține. Scaunul este eliminat sub forma de bile mici, tari, de culoarea chitului, iar sugarul are colici.

Atât în cazul copilului alăptat natural, cât și pentru cel alăptat artificial care suferă de constipație, soluția după vârsta de 2 luni o constitue diversificarea alimentației cu sucuri din fructe, supe de legume blenduite și piureuri de legume.

O soluție de rezervă, naturală, pe care o aveți la dispoziție, poate fi administrarea unui ceai care să conțină mușețel, roiniță și păpădie. La copiii mici, mușețelul are acțiune laxativă. Roinița este utilă pentru tratarea problemelor intestinale precum digestia leneșă, aerofagia, eructatia persistenta și flatulența. Planta este utilizată și pentru tratarea tulburărilor minore de somn sau a nervozității. Rădăcina de păpădie este ușor diuretică și ușor laxativă.

Ceaiul se realizează sub formă de infuzie. Se amestecă cele trei plante în părți egale și se infuzează o linguriță din amestec timp de 10 minute. Din acest ceai, îndulcit  eventual cu fructoză, copilul până la trei luni poate bea 10 - 20 ml de două ori pe zi. După vârsta de 3 luni doza de ceai poate crește între 50 si 100 de ml.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri