Uleiurile esenţiale – tratament natural al infecţiilor – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Uleiurile esenţiale – tratament natural al infecţiilor

Uleiurile esenţiale, denumite şi volatile, se găsesc în diferite părţi ale unor plante cum sunt frunzele (mentă, rozmarin, eucalipt), florile (trandafir, lavandă), fructele (fenicul, anason, ienupăr) sau uneori în rădăcini (ghimbir), în scoarţă (scorţişoara), muguri florali (cuişoare), sau în coaja fructelor de citrice (portocală, lămâie). Ele difuzează uşor prin pereţii celuari şi se răspândesc în atmosferă, creând parfumul caracteristic al plantelor.

Izolate din matricea vegetală, uleiurile esenţiale constituie cele mai concentrate extracte din plante medicinale (spre exemplu, din 100 kg cimbru se obţin 500 grame de ulei esenţial). De aceea sunt şi cele mai eficiente remedii naturale pentru tratamentul a numeroase afecţiuni. Un ulei esenţial este compus din zeci de substanţe chimice de sine-stătătoare, care se absorb foarte repede în organism şi a căror combinaţie generează proprietăţile acestuia. Astăzi se ştie că aceşti constituenţi acţionează împreună prin sinergism, mai eficient decât un singur compus izolat din ulei. Acest fapt face ca bacteriile să nu poată dezvolta rezistenţă la uleiurile esenţiale, aşa cum se petrece la antibioticele de sinteză, care sunt formate dintr-o singură substanţă activă.

Acţiunea antiinfecţioasă foarte puternică a uleiurilor esenţiale, demonstrată ştiinţific cu ajutorul aromatogramelor (similar antibiogramelor), face din ele o alternativă naturală, lipsită de efecte secundare, pentru tratamentul antibiotic clasic al afecţiunilor produse de o gamă foarte lagră de germeni patogeni, fiind totodată o portiţă de scăpare pentru cei care prezintă intoleranţe, alergii sau rezistenţă la antibiotice. Găsiţi aceste uleiuri esenţiale în remediile naturale de la Fares atât individual (ulei esenţial de cimbru, cuişoare, eucalipt, ienupăr, lavandă, mentă, pin, rozmarin, ti-tree) pentru uz intern şi extern, cât şi sub formă de combinaţii de uleiuri în capsule moi, doar pentru uz intern (Biomicin Forte, Biomicin). Capsulele gelatinoase moi oferă multe avantaje faţă de alte forme de administrare. Conţin uleiuri esenţiale încorporate în bază de ulei gras, precis dozate şi sigilate perfect. Sunt uşor de înghiţit, nu au gust, facând mult mai accesibilă administrarea uleiurilor esenţiale. De asemenea, capsulele gelatinoase moi conferă stabilitate substanţelor active, protejează împotriva radiaţiilor UV şi a luminii, reduc formarea radicalilor liberi și împiedică râncezirea.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.