facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

A venit sezonul  enterocolitelor, inflamaţii ale intestinului subţire şi gros. Aceste afecţiuni neplăcute pot apărea uneori când ţi-e lumea mai dragă şi mai ales în concediu. Tocmai de aceea o să ne referim cu precădere la enterocolitele acute ale turiştilor, dar şi la enterocolitele de natură infecţioasă (bacteriene, virale, fungice, parazitare, acute şi cronice).

Cauzele apariţiei enterocolitelor de vară sunt diverse, de la alimentaţia inadecvată, igiena deficitară, la expunerea prelungită la soare. Pentru a preveni instalarea acestor afecţiuni sau remedierea lor, pe lângă o dietă corectă și o foarte bună hidratare, putem apela la ajutorul câtorva uleiuri esenţiale.

1. Uleiul esenţial de mentă este foarte util în enterocolite, toxiinfecţii alimentare, rău de mişcare; Se poate administra la copii de la 3-6 ani, câte 1-2 picături de 2 ori pe zi în miere, la copii de 7-14 ani, 2-3 picături de 3 ori pe zi, în miere, iar la adulţi câte 3-5 picături de 3 ori pe zi, tot în miere. Pentru prevenţie se poate prepara o băutura plăcută, apă sau limonadă, în care s-au adăugat câte 2-3 picături de ulei esenţial de mentă la 250ml lichid. Se consumă câte 1 litru pe zi.

2. Uleiul esenţial de cimbru este antibacterian cu spectru larg, antiviral, antifungic, tonic digestiv, stomahic, carminativ, antihelmintic, coleretic, antispastic, tonic şi stimulent nervos, anestezic local. Se administrează câte 3-5 picături de 3 ori pe zi, în miere. Pentru copii între 7-14 ani doza este de 1-2 picături de 3 ori pe zi.

3.Uleiul esenţial de ienupăr cu multiple proprietăţi terapeutice antiseptice, dezinfectante, carminative, calmante, aperitive, este indicat în enterocolite dar şi în balonări şi lipsa poftei de mancare. Se administrează la fel ca şi uleiul de cimbru.

4.Uleiul esenţial de Tea Tree este un antibiotic natural şi blând acţionând eficient în enterocolitele bacteriene dar datorită remarcabilelor sale proprietăți antifungice și antivirale, poate fi folosit cu succes și în tratarea infecțiilor cu ciuperci și chiar și în cazul infecțiilor virale. Acest ulei esenţial spre deosebire de cel de cimbru sau ienupăr este plăcut şi pentru piele. De aceea se poate folosi în masajul abdomenului,  pentru calmarea durerilor sau masajul tălpilor acţionănd pe cale reflexă asupra tractului digestiv. Acest masaj este foarte plăcut şi acceptat de copii, avand efecte foarte bune.

Acum că ştim să tratăm enerocolitele, n-ar strica să avem în trusa de călătorie câteva uleiuri esenţiale, ca să ne bucurăm şi mai mult de vacanţă.

 

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri