Tu cum faci faţă stresului? – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Tu cum faci faţă stresului?

 

Cei mai mulţi dintre noi, trăim într-o formă de stres continuu, fiind într-o permanentă cursă contra cronometru sau cel puţin ne confruntăm cu perioade de solicitare intensă, în care organismul este supus la o adevarată furtună hormonală.Se afirmă că 90% din îmbolnăviri, se datorează stresului iar peste 90 % dintre cei care susţin că nu sunt stresaţi suferă, de fapt, de stres fiziologic.La toate acestea se mai adaugă abuzul de cafea, tutun, alimente, luate pe fugă, de cele mai multe ori.

Hans Selye, cel care a introdus conceptul de stres, afirma că: „Omul modern ori va învăţa să-şi stăpânească stresul, ori va fi sortit morţii, eşecului profesional şi bolii”.

In ajutorul omului actual, au fost concepute câteva remedii naturale din plante medicinale cu efect adaptogen, anxiolitic, tonic nervos, calmant, relaxant şi de îmbunătăţire a calităţii somnului.

Capsulele Antistres şi Confort emoţional sunt realizate în acest scop.Se pot administra cate 1 capsulă de 3 ori pe zi, la 2 ore după masă.Durata curei este de 1-2 luni.Pentru efecte mai intense se pot administra cate 2 capsule de 3 ori pe zi.

În funcţie de situaţie se pot asocia şi ceaiurile Antistres, Relaxant, Tonic nervos, câte 3 căni de ceai pe zi sau ceaiul Somn linistit, 1-2 căni de cea,i seara înainte de culcare.

Capsulele Goji, afine şi cătină, Antioxidant+Antiaging, B complex, administrate câte 2 -3 luni, ajută la tonifierea sistemului nervos şi ne ajută să ne revigorăm psihic şi mental.

Uleiurile esenţiale au un efect relaxant şi tonifiant nervos atât în administrarea internă cât şi în aplicarea externă, în uleiurile de masaj sau în apa pentru baie.Intern se poate administra ulei esenţial de rozmarin, mentă, lavandă.Se administreza cate 2-3 picaturi de ulei esenţial, într-o linguriţă de miere, înainte de masă cu 30 minute.

Masajul cu ulei relaxant, în care se adaugă câteva picaturi de ulei esenţial de mentă, lavandă, portocal, bergamot, melissa, rozmarin, ylang ylang au rolul de a relaxa atat musculatura contractată de tensiunile psihice cât şi psihicul. În apa de baie se poate adăuga ulei esenţial de mentă, lavandă, bergamot, melissa, ylang ylang, portocal.

Apelând la darurile naturii să ne preţuim sănătatea şi sa redescoperim bucuria vieţii.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.