facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Colesterolul mărit nu este singura primejdie pentru sănătatea inimii şi a arterelor tale. Nu doar el prevesteşte accidentele vasculare cerebrale şi atacurile de cord, ci mai degrabă trigliceridele, alte substanţe grase sintetizate de organismul nostru.

Trigliceridele sunt grăsimi formate din mai multe tipuri de acizi graşi şi se găsesc fie în sânge, fie în ţesutul adipos. Medicii cardiologi au stabilit că nivelul lor crescut poate declanşa un infarct chiar dacă nivelul colesterolului e normal. De altfel, potrivit unor studii, mai mult de jumătate dintre persoanele internate în spital cu boli cardiovasculare au colesterolul normal, în timp ce foarte mulţi care au colesterolul mărit nu au nicio problemă cu inima. Un indicator mult mai bun pe care e bine să-l iei în calcul e reprezentat de trigliceride, care nu trebuie să fie mai mari de 150 mg/dl. Dacă, spre exemplu, ai trigliceridele 100 şi HDL (colesterolul bun) e 50, indicatorul de risc pentru boli cardiovasculare e 2. Dacă ai trigliceridele 150 şi HDL 30, indicatorul tău e 5. Asta în condiţiile în care tot ce depăşeşte 4 e considerat risc ridicat.

Periculoasele trigliceride cresc cam din aceleaşi cauze ca şi colesterolul: alimentaţia bogată în grăsimi, viaţa sedentară, consumul repetat de alcool, dulciurile pe bază de zahăr rafinat şi produse făinoase. Culmea e că, atunci când ai trigliceridele mărite, tinzi să mănânci tot mai mult pentru că ele blochează un hormon care transmite creierului că te-ai săturat. Pentru a le ţine sub control, specialiştii recomandă schimbarea stilului de viaţă, să consumi alimente sărace în grăsimi rele şi în calorii, pe care să le înlocuieşti cu grăsimi bune, cum sunt fructele oleaginoase (nuci, alune, migdale), seminţele de in, uleiurile de măsline, in, rapiţă, peştele. Alte alimente care scad în mod natural trigliceridele sunt spanacul, fasolea şi strugurii. Ceaiurile din plantele medicinale sunt şi ele adevărate remedii naturiste în acest caz. Cel de păpădie şi de pătlagină, băute regulat, câte trei căni pe zi, pot face minuni. Fă sport în fiecare zi şi mergi regulat la medic, pentru analize.

 

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri