facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Colicile bebelușilor în primele luni de viață sunt o adevărată "încercare" pentru fiecare proaspătă mămică. Afecțiunea este întâlnită la peste 90% dintre cei mici. Copilul vine pe lume cu un tub digestiv steril. Contaminarea lui are loc o data cu primul lapte supt de la mamă, este vorba de colostru, un lapte care "fertilizează" intestinul copilului. Pe măsură ce copilul intră în contact cu factorii externi, flora sa intestinală se modifică. Aceste modificări produc reacții cărora le spunem colici sau crampe.

Cel mai adesea colicile se manifestă prin plâns. Trebuie făcută o diferență între plânsul unui bebeluș provocat de cauze fiziologice (foame, sete, somn, scutec ud) și plânsul din colici. În colici copilul se flexează pe spate ca un arc, își freacă picioarele și după ce elimină gazele se liniștește. Colicile apar de obicei seara și durează uneori și 2-3 ore. Gazele intestinale sunt considerate principală cauza a apariției colicilor.

Mămicile pot apela la plante în această perioadă extrem de delicată. Ceaiul Babycalm poate fi una din soluții. El are în compoziție: fructe de fenicul, fructe de chimion, flori de musețel și mentă. Pentru colici se administrează 50-100 ml ceai pe zi, iar pentru vărsături 50-100 ml administrat gradat, cu lingurița, pe parcursul unei zile. Chimenul favorizează absorția și eliminarea gazelor din intestin, stimulează secrețiile gastro-intestinale, calmează colicile abdominale, fluidifică secrețiile bronhice, este vermifug, diuretic, antimicrobian și galactogog (mărește secreția lactata la mamă). O acțiune asemănătoare o au feniculul și anasonul.

O altă plantă folosită de obicei ca și condiment este de asemenea utilă pentru calmarea colicilor. Este vorba despre coriandru. Fructele de coriandru conțin ulei eteric care combate balonările și senzația de "prea plin".

Un ceai extrem de eficient pe care fiecare mămica poate să-l facă singură în casă conține în părți egale coriandru, fenicul, chimen și anason. Ceaiul se prepară din amestec vegetal, bine mărunțit și omogenizat peste care se toarnă o cană (250 ml) de apa clocotită. Se fierbe apoi timp de un minut, apoi se răcește. Copii cu vârstă de 1-5 luni pot bea 20 de ml de 2 ori pe zi din acest ceai, neîndulcit.  Copii mai mari de 5 luni pot bea până la 100 de ml.

Extern se pot face comprese cu ceai de rozmarin. Se face infuzie (o linguriță de plantă la o cană de apa clocotită), se îmbibă o bucată de pânză de bumbac în ceaiul călduț (nu fierbinte!), se stoarce și se așează pe burtica bebelușului. Un ceai minunat este “Infuzia de Iubire”. Copilul reacționează foarte bine la mângâieri și dacă este pus pe burtică mamei sau a tatălui, direct pe piele, colicile se calmează.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri