facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Diareea se manifestă ca urmare a  unei toxiinfecții alimentare, manifestându-se prin dureri abdominale intense, difuze, însoțite de vărsături mai multe sau mai puține, scaune moi, uneori cu febră, frisoane, crampe musculare, transpirații reci etc. Scaunele sunt multe, apoase, albicioase, mici cantitativ și pot duce la deshidratare. Primul lucru pe care trebuie să îl facă bolnavul este să se hidrateze.

Vara este anotimpul în care rata de apariție a acestei boli este mai mare. Există ceaiuri și capsule pe care ar trebui să le avem cu noi când mergem în concediu dar și în mod normal în casă, într-o trusă a familiei. Unul din aceste ceaiuri este Enterostop, care are în compoziție scoarță de stejar, frunze de afin , mentă, frunze de nuc, frunze de zmeur, turiță mare, flori de musețel, cimbru , crețișoară. Toate acestea au un continut ridicat de taninuri cu efect astringent, antiseptic și antidiareic.

Copii de 3-6 ani pot bea câte 1-2 căni cu ceai pe zi, cei de 7-14 ani, câte 2-3 căni cu ceai pe zi, iar cei de peste 14 ani și adulții câte 3-4 căni cu ceai pe zi.

Este bine pentru un efect mai rapid să se utilizeze și capsulele Enterostop. Acestea au în compoziție cărbune medicinal, ghindă de stejar, rizomi de cerențel, frunze de afin, mentă, coada șoricelului. Durata unei cure este de 3-7 zile.

O problemă delicată o constituie tratamentul diareic la copii cu vârstă mai mică de un an , mai ales dacă aceștia nu au început diversificarea. Dacă copilul este alăptat la sân nu trebuie întreruptă alăptarea, însă mama trebuie să înțeleagă că trebuie să facă un efort în administrarea unui ceai care să absoarbă gazele intestinale, să reducă colicele și vărsăturile și să rehidrateze copilul . Copilul până la vârstă de 5 luni poate bea între 20 și 50 de ml de ceai, fracționat pe parcursul întregii zile. După vârstă de 5 luni  si până la un an, copilul poate bea între 50 și 100ml pe zi. Ceaiul recomandat este BabyCalm care are în compoziție: fructe de fenicul, fructe de chimion, flori de musețel și mentă.

Dacă mamele nu au acest ceai în casă pot realiza singure o combinație din fenicul, chimen,  anason și mentă, în părți egale. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de amestec vegetal bine mărunțit și omogenizat la o cană (250 ml) de apă clocotită. Se fierbe timp de un minut, apoi se răcește și se administrează neîndulcit. Dacă după una-două zile de tratament cu aceste ceaiuri copilul are mai mult de 3-4 scaune pe zi, el trebuie internat pentru rehidratare și reechilibrare.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri