facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Tusea este un simptom frecvent asociat cu răcelile. De multe ori o după o răceală tratată incorect, persistă în mod supărător o tuse cel mai adesea productivă. Iată în continuare câteva dintre cele mai eficiente plante medicinale antitusive la care puteţi apela în astfel de situaţii:

Iarba mare este o plantă cu acţiune mucolitică (fluidifică eficient secreţiile bronşice),  tonică asupra plămânilor, antispastică şi antimicrobiană. Este utilă în afecţiunile respiratorii rinite, faringite, sinuzite, laringite, traheobronşite, bronşite, emfizem, tuberculoză, însoţite de secreţii excesive, stagnante, dar şi în astm şi în tusea de diverse cauze.

 Lichenul de piatră, datorită cantităţii mari de mucilagiu pe care îl conţine formează pe suprafaţa mucoaselor un strat protector, astfel calmează iritaţiile gâtului. De asemenea reduce inflamaţia şi ajută fluidificarea secreţiilor vâscoase din tractul respirator.

 Scaiul vânăt este un remediu tradiţional românesc pentru tratarea tusei. Are proprietăţi expectorante, fluidificante ale secreţiilor bronşice, antiseptice, calmante ale centrului tusei, antiinflamatoare, antimicrobiene, antispastice.

Mugurii de pin se recoltează primăvara fiind foarte bogaţi în ulei volatil, rezine şi vitamina C. Sunt utili în afecţiunile căilor respiratorii, gripă, astm, bronşite, sinuzite, datorită acţiunilor antiseptice, anticatarale şi de fluidificare a secreţiilor bronşice.

 Fenicul este cunoscut ca expectorant şi spasmolitic, fiind util în afecţiunile respiratorii spastice (astm, bronşită astmatiformă, tuse spastică, tuse convulsivă).

 Lemnul dulce este cunoscut de pe vremea egiptenilor şi indienilor antici. Numele său provine din grecescul “glykeia rhiza” care înseamnă “rădăcina dulce”. Glicirizina din compoziţia sa are o structură asemănătoare cortizonului conferind un puternic efect antiinflamator și antialgic, expectorant şi fluidifiant al secreţiilor traheobronşice. Rădăcina de lemn dulce are efect calmant asupra inflamațiilor gâtului şi linişteşte atât tusea seacă, iritativă cât şi cea cu expectoraţie vâscoasă.

Ghimbirul este un foarte bun expectorant şi fluidificant ale secretiilor bronsice, antiinflamator şi antimicrobian cu efect încălzitor, eficient în tusea productivă, cu expectoratie abundentă.

Plămânărica este o plantă emolientă, antiinflamatoare, sudorifică şi febrifugă, expectorantă şi antiseptică mai ales la nivel bronşic, utilizată în afecţiuni respiratorii: laringite, traheite, bronşite, tuse de diverse cauze.

Găsiţi aceste plante medicinale în siropul Plantusin, Plantusin forte, sirop Muguri de pin, tinctura Hapciu, tinctura Biosept, produse naturale pentru tratmentul tusei din răceală şi gripă.

 

 

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri