facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Ficatul este o adevarată "uzina vie" în care se desfăşoară mii de procese simultan. Astfel ajută la neutralizarea şi eliminarea substanţelor toxice din organism. Astfel ficatul unei persoane se luptă în fiecare zi cu metabolizarea lipidelor în exces, cu diverse E-uri alimentare, cu multiplele feluri de chimicale ascunse în semipreparate sau chiar în alimente proaspete, dar supertratate, cu medicamentele şi cu alcoolul. De aceea este de un real folos pentru a ajuta buna funcţionare a ficalului să apelăm la plantele medicinale cu efect protector hepatic.

Iată 7 din cele mai eficiente plante pentru ficat: fructele de armurariu au acţiune hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare, antihepatotoxică, coleretic- colagogă, antioxidantă. Din ele se extrage silimarina care este un medicament folosit în boli hepatice (hepatite cronice active, de cauză atât virală, cât şi alcoolică, ciroză hepatică, steatoză hepatică).

Anghinarea regenerează celulele hepatice, întăreşte funcţia antitoxică a ficatului, stimulează secreţia şi eliminarea de bilă, creşte apetitul, ajută eliminarea sărurilor şi pigmenţilor biliari, normalizând culoarea pielii, urinei, fecalelor în caz de icter.

Păpădia acţionează ca tonic amar, drenor hepato-biliar, colagog, depurativ, fiind indicată în stările congestive hepatice, hepatite, insuficienţă hepatică, hipercolesterolemie, icter, litiază biliară.

Rostopasca, folosită tradiţional pentru bolile ficatului şi vezicii biliare, are efect hepatoprotector, contribuie la normalizarea valorilor bilirubinei şi colesterolului, stimulează secreţia de bilă.

Sulfina este utilă în hepatita cronica deoarece stimulează refacerea ţesuturilor prin înlocuirea celor distruse cu altele nou formate şi prin aceasta contribuie la regenerarea ţesutului hepatic.

Lemnul dulce are o importantă acţiune hepatoprotectoare, stimulează producerea de interferon în organism, normalizează valorile transaminazelor serice în caz de hepatită sau ficat gras.

Cicoarea, atât rădăcina cât şi partea aeriană, se foloseşte ca stimulet al secreţiei biliare în insuficienţa hepatică, hepatite şi dischinezii biliare.

Găsiţi aceste plante în produsele Fares destinate bunei funcţionări a ficatului: capsule Ficat sănătos, complexul Curăţarea Ficatului, ceai Hepatocol, ceai Hepatic.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri