Stresul și hipertensiunea arterială – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Stresul și hipertensiunea arterială

    S-a constatat că starea de încordare psihică îndelungată este corelată cu creșteri ale valorilor tensiunii arteriale, în special cu creșterea tensiunii diastolice (valoarea mică). Persoanele care sunt foarte implicate chiar obsedate de munca lor, de ideile sau sentimentele lor, cei care acționează plini de înverșunare pentru a-și atinge scopul, persoanele apăsate de responsabilități, care nu-și manifestă nemulțumirile, supărările și care poartă o mare încărcătură emoțională trăiesc într-o permanentă stare de tensiune și încordare. Aceasta determină reacții ale sistemului nervos vegetativ, manifestate prin contracția peretilor vaselor de sânge cu creșterea valorilor tensiunii arteriale.

            În astfel de situații, chiar dacă nu stă în puterea persoanei să schimbe exteriorul, poate acționa asupra interiorului, relaxând și liniștind fondul de încordare în care se află. În această direcție plantele medicinale aduc un beneficiu evident prin acțiunea lor atât asupra sistemului nervos vegetativ, cât și asupra psihicului. O combinație de plante foarte eficientă pentru reducerea valorilor tensionale pe fond de stres și încordare psihică, este formula capsulelor Calmocard care conțin păducel, talpa gâștei, valeriană, roiniță și măceșe. Au acţiune liniştitoare asupra sistemului nervos şi asupra inimii. Sunt recomandate în afecţiunile cardiovasculare organice (cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, stadiul 1 și 2) şi funcţionale (palpitaţii, dureri în zona inimii, oscilații tensionale). Se administrează câte o capsulă de 3 ori pe zi.

 

 

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.