×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Soluții naturale de a scădea febra la copii

În infecțiile virale și bacteriene respiratorii la copii febra este cea care îi alarmează cel mai mult pe părinți. Trebuie însă știut că febra este prima reacție de apărare împotriva bolii a unui organism cu imunitate bună. Temperatura corpului crește tocmai pentru ca agresorii (virusuri, bacterii) să fie eliminați. Cu cât febra este mai mare, cu atât mai scurtă va fi boala. Cu toate acestea, febra trebuie controlată. Copilul nu trebuie lăsat să facă febră mai mare de 39 de grade Celsius. De aceea, au fost puse la punct diverse modalități de a scădea febra la copii.

În cazul în care copilul are extremitățile reci iar corpul și capul sunt fierbinți se recomandă următoarele proceduri pentru scăderea febrei: copilul stă cu picioarele într-un lighean cu apă fierbinte cu sare (trei linguri) și în acest timp va bea o cană de Ceai Hapciu (Scade febra). Dupa ce a băut ceaiul, copilul este băgat în pat cu șosete calde și este acoperit pentru a transpira.

Dacă tot corpul copilului este fierbinte există două modalități de a scădea febra: fie scoatem copilul afară, îmbrăcat mai subțire, dacă afară este mai rece decât în casă, fie facem împachetări ale mâinilor și picioarelor cu șosete înmuiate în apă rece cu oțet. Și în acest caz putem folosi Ceaiul Hapciu (Scade febra).

Acesta are în compoziție busuioc, scoarţă de salcie, isop, scorţişoară, frunze de rozmarin, flori de muşeţel și rizomi de ghimbir. Pe lângă scăderea febrei, ceaiul este sudorific, antialgic, antiseptic, dezinfectant și expectorant. El se prepară astfel: peste un pliculeţ se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10 minute acoperit. Copiii intre 3 și 14 ani pot bea una-  două căni pe zi, în timp ce copiii peste 14 ani şi adulţii 3-4 căni cu ceai pe zi, dintre care ultima seara, înainte de culcare.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.