facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Problemele circulatorii, colesterolul mărit, accidentele vasculare și atacurile de cord sunt, este drept, afecțiuni care îi vizează mai ales pe vârstnicii. Din acest motiv, mulți părinți nici nu se gândesc măcar să-și testeze copilului nivelul colesterolului, crezând că nu e cazul. Există însă situații în care și cei mici pot avea probleme.

Alimentația nesănătoasă, lipsa mișcării, dar mai ales factorul ereditar sunt principalele cauze ale colesterolului ridicat la copii. E suficient ca unul dintre părinți să aibă hipercolesterolemie, că și copilul poate moșteni problema. Nu va avea de suferit imediat, ci în timp, dacă nu se iau măsuri. Va fi un adult cu risc crescut de boli cardiovasculare, nu rare fiind cazurile de tineri de până în 30 de ani care au făcut infarct sau accident vascular cerebral.

Astfel, dacă știi că ai tot timpul colesterolul mărit, supraveghează-ți atent și copilul. Te poate moșteni. Îl poți duce la analize începând cu vârsta de doi ani. La un copil, nivelul colesterolului total nu ar trebui să depășească 170 mg/dl. Dacă depășește, se impun schimbări ale stilului de viață – mai puțin timp petrecut în fața calculatorului sau a televizorului și mai mult afară, la joacă în parc. Orice sport ar practica e binevenit. Du-l la înot, la fotbal, la tenis sau la alt sport care îi face plăcere.

În ceea ce privește dieta, aceasta trebuie să se bazeze pe cereale integrale, fructe și legume proaspete, semințe, pește, ceapă, usturoi. Dezobișnuiește-l de fast-food, nu-i da băuturi carbogazoase, produse de patiserie și dulciuri din comerț, făcute cu zahăr rafinat. Prepară-i în casă sucuri naturale, din fructe proaspăt stoarse, grepfrutul fiind un adevărat remediu naturist pentru scăderea colesterolului. Beți împreună ceaiuri medicinale de anghinare, păpădie, limonade cu miere, shake-uri cu afine și zmeură. La școală, ca să nu mai fie tentat să-și cumpere toate prostiile, îi puteți pune la pachet biscuiți și brioșe făcute în casă, cu făină integrală, semințe și fructe. Gătiți sănătos, fără prăjeli, carne grasă, creme, frișcă, zahăr. Nu doar el, ci toată familia ar trebui să mănânce același lucru la masă. Puterea exemplului este foarte importantă.

Și nu uita – sănătatea celui mic începe din copilărie. Cu cât trece mai mult timp, cu atât problemele se acumulează, iar greșelile vor fi mai greu de reparat.

 

 

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri