Sfaturi pentru dietă în cura de slăbire sănătoasă – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Sfaturi pentru dietă în cura de slăbire sănătoasă

Datorită mulțimii de diete recomandate în ultimii ani pentru scăderea în greutate, se impune să fim foarte atenți în alegerea dietei pe care să o urmam.Pentru o alegere corectă este bine să ținem cont de câteva sfaturi utile. Aceste sfaturi țin cont atât de studiile medicale recente făcute în domeniul nutriției cât și de rezultatele  milenare ale medicinii tradiționale naturale.

  • să alegem să începem cura de slăbire prin detoxifierea organismului. Eliminarea toxinelor generează îmbunătățirea sistemului imunitar și echilibrează metabolismul.
  • să evităm nerăbdarea de a scădea rapid în greutate. Să alegem să slăbim între 1kg- 1,5 kg pe săptămână. Studiile recente arată că dietele de scurtă durată, hipocalorice, gen dieta Atkins, dieta daneză, South Beach, dieta hiperproteică, generează multe probleme de sănătate, unele chiar foarte periculoase, putând provoca: anemie, nervozitate, agitație, oboseală, constipație, osteoporoză, boli de inimă, deces.
  • să adoptăm una din urmatoarele diete: dieta cu oxigen, dieta raw vegan sau regimul alimentatiei “vii”, dieta alcalină, dieta alimentației compatibile, dieta mediteraneană, dieta disociata Montignac.
  • să ne folosim de puterea plantelor medicinale cu efect lipolitic, de creștere a termogenezei, laxativ și diuretic, luând de trei ori pe zi, înainte de masă, suplimente alimentare naturale destinate scăderii în greutate.
  • să luăm mesele la aceleași ore în fiecare zi, pentru a favoriza pregătirea tubului digestiv pentru digestie.
  • să ne stimulăm digestia prin adăugarea de condimente la masă (scorțișoară, cardamom, ghimbir, cuișoare, piper, coriandru, dafin, muștar, pătrunjel, chimen, fenicul, anason, etc) sau suplimente alimentare destinate acestui scop. Când digestia este deficitară o parte din hrană se transformă în produși reziduali, mucus (hrană incomplet digerată) care apoi se depun sub forma depozitelor inestetice de grăsime.
  • să consumăm alimente probiotice : kefir, iaurt, varză murată, castraveți în sarmură, alte muraăuri obținute doar prin fermentare fără adăugare de oțet.
  • să nu mâncăm prea mult dintr-o dată pentru a nu solicita tubul digestiv, să mestecăm de cât mai multe ori.
  • dintre dulciuri să consumăm miere naturală în cantitate foarte mică, sirop de orez brun, suc de trestie de zahăr, zahăr din trestie uscat, dulciuri făcute în casă, din fructe și cereale, consumate în cantități mici.
  • având în vedere că necesarul de apă zilnic este de 30-40 ml de apă per kg corp per zi, să bem apă pură minim 2 litri zilnic.
  • să excludem alimentele toxice pentru organism și fără beneficii pentru sănătate: cafeaua, zahărul rafinat, carnea grasă, alcoolul, alimentele conservate, cele care conțin aditivi alimentari.
  • deoarece stările psihice influențează digestia, să nu mâncăm atunci când suntem agitați, nervoși, tensionați, speriați sau supărați. Să urmărim să avem o atitudine destinsă, relaxată, de bună dispoziție când servim masa.
  • să dormim între ore potrivite și un timp suficient pentru refacerea organismului. Studii recente arată că somnul insuficient duce la îngrășare.
  • să facem zilnic mișcare: aerobic, jogging, mers pe bicicletă, înot etc.

 

 

 

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.