facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Ficatul este o adevărată "uzină vie" în care se desfășoară continuu mii de procese simultan, cu scopul final de a susține funcționarea optimă a organismului. El constituie cel mai mare laborator al nostru și cel mai important depozit de sânge. Este cel mai mare organ intern și are o capacitate unică de a se regenera (de reîntregire a celulelor ce au fost distruse de o boală sau de o leziune pe termen scurt). Dar, dacă ficatul suferă leziuni repetate, pe termen lung (boli cronice), modificările devin ireversibile, interferând cu funcția acestuia.

Așadar, principala funcție a ficatului nostru este:

1- De a stoca și de a asigura energia necesara funcționării organismului.

2- Producția bilei. Bila este un lichid galben-verzui ce conține săruri necesare pentru digestia grăsimilor. Bila părăsește ficatul printr-o rețea de canale și este transportată în colecist, care concentrează bila și o eliberează în duoden (numai pe perioada digestiei).

3- Ficatul produce proteine, unele care ajută fixarea calciului, altele ce includ anticorpi, deasemena produce “globina” una dintre cele două componente ce formează hemoglobina.

4- Si tot el produce colesterolul.

5- De asemenea, în ficat se află depozitate si vitaminele: A, B, D, E și K.

6- El ajută la neutralizarea și eliminarea substanțelor toxice din organism (medicamente, alcool). Funcția antitoxică este practicată de ficat prin absorbția de toxine, le alterează chimic apoi le excretă în bilă.

Astfel ficatul unei persoane se luptă în fiecare zi cu metabolizarea lipidelor în exces, cu diverse E-uri alimentare, cu multiplele feluri de chimicale ascunse în semipreparate sau chiar în alimente proaspete, dar supertratate.
Pe lângă acestea consumul de alcool afectează ficatul, lucru semnalat încă din secolul al XVI-lea. Infecția cu virusurile B și C și consumul de alcool reprezintă principala cauză a hepatopatiilor cronice.

Peste 90% din alcoolul ingerat se metabolizează în ficat. Consumul zilnic suprasolicită ficatul. Prima consecință observabilă este încărcarea cu grăsimi a ficatului, realizându-se așa-numitul "ficat gras", sau steatoză hepatică. Permanentizarea consumului de alcool duce la agravarea leziunilor, apare hepatita alcoolică (ea se caracterizează prin leziuni ale celulelor hepatice cu distrugerea lor ( necroză ) și leziuni inflamatorii asociate). În cele din urmă, apare ciroza hepatică, leziunea cea mai severă.

Se adaugă virusurile, medicamentele hepatotoxice, toxicele industriale etc. Deși ficatul are o mare capacitate de regenerare, persistentă agresiunilor sau o reactivitate individuală deosebită determină instalarea suferințelor hepatice cronice.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri