Remedii naturiste pentru nas înfundat – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Remedii naturiste pentru nas înfundat

„Nasul înfundat” sau congestia nazală este unul din simptomele supărătoare dar și frecvente care însoțesc de obicei raceala și gripa.Sub acțiunea virusurilor mucoasa nazala se irită, se inflamează și secrețiile devin mai abundente și lichide creând rinoree apoasă sau senzația de nas înfundat.Îngreunarea respirației poate cauza dureri de cap, proastă dispoziție, incapacitate de a te odihnii sau insomnii.

Iată câteva practici și remedii naturiste foarte eficiente pentru tratarea acestui simptom ce pot înlocui picăturile de nas, generatoare uneori de dependență:

– o practică străveche, ce face parte din terapiile naturale tradiționale sunt inhalațiile.Într-un vas cu 2 litri de apă fierbinte se pun 10 picături dintr-un ulei esențial volatil cu efect decongestionant sau o soluție de uleiuri volatile, specială pentru inhalații. Timp de 10 minute se inhalează vaporii degajaţi stând aplecat peste vas, cu capul acoperit cu un prosop mare şi ochii închişi.Este recomandat ca inhalațiile să fie făcute o dată pe zi, de preferinţă seara.Inhalațiile pot fi realizate timp de 7-10 zile.

– inhalantul Hapciu, ușurează respirația, conține uleiuri esenţiale de eucalipt şi cimbru, mentol, anetol.Are efect decongestionant şi dezobstruant nazal şi bronşic. Folosit în inhalații generează si un efect tonic, înviorător, de împrospătare şi uşurare a respiraţiei.

– uleiurile esențiale cu efect decongestionant nazal și bronșic sunt uleiul esențial de eucalipt, pin, mentă și lavandă.Se pot administra intern, în inhalații sau în lampa de aromaterapie.Dacă aveți o stare de irascibilitate și proastă dispoziție atunci alegeți uleiul de lavandă.Dacă doriți un tonus crescut și o reânviorare psihică atunci uleiul de mentă este bun.Pentru liniștirea stărilor emoționale intense, este indicat uleiul de eucalipt.

– pentru aromaterapie se pun în candelă câte 5-10 picături din inhalantul Hapciu sau din uleiurile volatile indicate mai sus, în puţină apă. Aromaterapia este foarte indicată pentru cei mici sau pentru sugari care nu pot beneficia de alte modalități de administrare a uleiurilor volatile.

În afară de aceste remedii este importantă hidratarea cu apă plată sau cu ceaiuri calde din mentă, eucalipt, cuișoare, scortișoară, ghimbir.Un ceai cu proprietăţi emoliente, expectorante, fluidizante ale secreţiei bronşice este ceaiul Ușurarea respirației.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.