Remedii naturiste pentru greață și vărsături la copii – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Remedii naturiste pentru greață și vărsături la copii

Greața și vărsăturile sunt probleme obișnuite ale copilăriei, iar cauzele sunt, în general, indigestiile ușoare și infecțiile virale. Remediile din natură sunt cele mai indicate soluții. Eficiente, ușor de acceptat și de tolerat, ele elimină disconfortul și previn deshidratarea.

Limonada cu mentă și/sau cu ghimbir este cel mai la îndemână leac. Cele două condimente sunt considerate antivomitive naturale care calmează stomacul. În același timp, acestea au un efect puternic hidratant. Poți să le faci copiilor și ceaiuri din mentă sau ghimbir, dar și ceaiuri de mușețel sau roiniță. Mușețelul e antispastic, antiinflamator, calmant pentru stomac, iar roinița ajută la funcționarea normală a stomacului şi a intestinelor, având efect sedativ, antispastic şi antiemetic. Sucurile proaspăt stoarse de măr, morcov, portocală sunt și ele indicate.

Copiii pot să mănânce după câteva ore de la episodul vomitiv, iar atunci nu le suprasolicita stomacul cu mâncăruri grele, ci începe cu alimente care conțin carbohidrați ușori (cartofi copți, orez, pâine prăjită), banane, iaurt. Apoi puteți trece la legume fierte sau supe.

În aceste cazuri repausul este obligatoriu până copilul își revine complet. Și, în timp ce el este întins în pat, tu poţi pune câteva picături de ulei de mentă, lavandă, eucalipt sau lăcrămioare în lampa de aromaterapie. Mirosul proaspăt care se va răspândi în casă îl ajută pe cel mic să se relaxeze mai mult și îl face să uite de greață. Învață-l câteva exerciții de respirație, cum ar fi să inspire adânc, pe nas, să rețină aerul 2-3 secunde, apoi să-l expire ușor pe gură. Acest gen de respirație relaxează organismul și implicit stomacul, scade aciditatea, iar greața dispare.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.