facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
În timp ce unii sar în sus de bucurie că a venit primăvara cu zile frumoase, pomi înfloriţi şi verdeaţă, alţii nu ştiu unde să se mai ascundă. Pentru ei, acest anotimp este un coşmar. Strănută, le curge nasul, le lăcrimează ochii. Simptomele sunt asemănătoare cu cele ale unei răceli. Debutează pe la jumătatea lui martie şi nu trec până în iunie. Afecţiunea se numeşte rinită alergică, alergie la polen sau febra fânului şi reprezintă o reacţie exagerată a sistemului imunitar la nişte substanţe comune, inofensive, cum este polenul. Din fericire, tot în natură îţi poţi găsi alinarea. Învaţă să ţii situaţia sub control cu remediile naturiste despre care vei afla în acest articol.
De obicei, medicul îţi recomandă  medicamente care atenuează efectele histaminei din organism. Ca să nu te îndopi de medicamente care pot avea efecte adverse, poţi obţine acelaşi rezultat consumând alimente bogate în zinc, seleniu, beta-caroten, acizi graşi esenţiali şi vitamine (C, E, B). Sunt surse naturale de antihistaminice şi îţi întăresc imunitatea.
Tot pentru întărirea imunităţii, ca să ajuţi organismul să lupte cu infecţiile respiratorii, bea zilnic ceai de echinacea, de soc şi de gălbenele.
Mănâncă fruncte şi legume de sezon, în special ceapă şi usturoi verde. Pieţele sunt pline la vremea aceasta.
Cum vinovat de reacţiile neplăcute este polenul, ideal ar fi să reduci expunerea. Evită parcurile, dar şi zonele poluate, deoarece aerul poluat captează polenul. Ţine ferestrele închise, iar la maşină montează-ţi un filtru de polen. Ţine o eşarfă la gură şi protejează-ţi ochii cu nişte ochelari de soare, când ieşi afară. Grădinăritul se poate face în condiţii de siguranţă dacă îţi acoperi gura şi nasul cu o mască pe care o cumperi de la farmacie sau de la magazinele de uz casnic.
Spală-te cât mai des pe faţă şi pe mâini. Hainele care pot intra în contact cu zona feţei trebuie şi ele spălate după fiecare ieşire afară.
Unge-ţi nările cu o cremă de gălbenele care, pe lângă faptul că vindecă leziunile provocate de ştergerea nasului, opreşte particulele de polen.
Pentru a reduce congestia, bea ceaiuri medicinale de eucalipt şi de cimbru. Iar ca nasul să nu îţi mai curgă aşa tare poţi consuma ceai de urzică, ghimbir, soc sau busuioc. Seara şi dimineaţa, pentru a mai opri rinoreea, fă inhalaţii cu infuzii de muşeţel sau de gălbenele.
Urmând sfaturile de mai sus, şi pentru tine primăvara poate fi un anotimp frumos.
Recomandarea Fares: Capsule NONI şi echinacea, cu proprietăţi antihistaminice, antiinflamatoare şi imunostimulatoare.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri