facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Pentru a digera mâncarea, stomacul nostru secretă un acid suficient de puternic încât să-și lezeze propriul țesut. Nu se întâmplă acest lucru deoarece țesutul este căptușit bine cu o membrană protectoare, un strat de mucus care rezistă acidului. Câteodată se întâmplă ca membrana să fie străpunsă. Atunci apare ulcerul.

Sunt două cauze ale apariției ulcerului. Primul ar fi abuzul de antiinflamatoare precum aspirina și ibuprofenul. Al doilea este infecția cu Helicobacter pylori, singura bacterie care poate trăi în mediul acid și ostil din stomac. Aceasta invadează mucoasa stomacului și a duodenului, se fixează de ea, permițând acidului să pătrundă și să lezeze țesutul de dedesubt. Ulcerele la mucoasa gastrică se numesc ulcere gastrice, cele la mucoasa duodenală (partea intestinului subțire aflată în apropierea stomacului) sunt ulcere duodenale. Apar dureri abdominale ascuțite, sub forma unor arsuri care pornesc din capul pieptului și iradiază până în spate, dar sunt situații în care nu apar simptome decât târziu după instalarea afecțiunii.

Din fericire, natura are pentru noi o mulțime de ”pansamente” și remedii care calmează durerile și vindecă boala.

Tinctura de propolis este utilă în toate bolile stomacului. Se administrează 20-30 de picături diluate în apă sau pe miez de pâine, de două ori pe zi, înainte de masă, timp de o săptămână.

Consumă ulei de măsline, mănâncă nuci, alune, migdale pentru că uleiul lor formează o peliculă protectoare pe mucoasa gastrică. Renunță la fumat și la cafea deoarece acestea  cresc aciditatea gastrică. În schimb, hidratează-te mai mult. Bea câte un pahar cu apă de fiecare dată când simți că apare durerea. Lichidul diluează sucurile gastrice. Și mai bune sunt ceaiurile din plante medicinale cu rol cicatrizant, calmant, emolient, antiinflamator. Dintre acestea, cel de mușețel, gălbenele, obligeană sau ghimbir. Ceaiul din rădăcină de lemn dulce, băut călduț, grăbește vindecare și întărește mucoasa gastrică. Chiar dacă ai senzația că laptele, cu textura lui fină, este pansament pentru stomac, ei bine te înșeli. El chiar stimulează producerea de acid și agravează ulcerul. Iaurtul, în schimb, are bacterii benefice care ajută refacerea florei intestinale și ajută vindecarea.

Mai poți bea niște sucuri tămăduitoare după rețetele bunicii: suc de varză proaspăt stors amestecat cu suc de cartofi, un pahar de trei ori pe zi. Cum nu e bun la gust, trebuie să-l îndulcești cu miere sau să-l combini cu suc de morcovi. Alt suc recomandat în ulcer este cel de aloe vera, amestecat cu miere. E antibacterian, antiinfecțios și ajută la cicatrizarea țesuturilor.

 

Recomandările Fares: Ceai Gastric și Ceaiul U – ceai pentru stomac, protejează mucoasa și ajută la eliminarea disconfortului digestiv.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri