Remedii naturale pentru gastrita hipoacidă – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Remedii naturale pentru gastrita hipoacidă

O formă particulară de gastrită, mai rar întâlnită, este cea hipoacidă – care se caracterizează printr-o scădere a secreţiei gastrice de acid clorhidric – responsabil de digestia proteinelor şi de activarea enzimelor digestive, dar şi printr-o scădere a enzimelor gastrice şi a mucusului cu rol protector al pereţilor stomacului.

Ca simptome, apar dureri abdominale cu dificultăţi în digestia cărnii, a laptelui, precum şi în absorbţia vitaminelor din complexul B, a acidului folic şi a mineralelor (fier şi calciu). Diminuarea acidităţii gastrice atrage după sine şi perturbarea secreţiei biliare, pancreatice şi intestinale, cu consecinţe majore asupra prelucrării şi absorbţiei hranei în organism.

O soluţie naturală pentru gastrita hipoacidă o reprezintă plantele medicinale cu proprietăţi stimulente ale secreţiei gastrice, cum sunt genţiana, coada şoricelului, feniculul, frunzele de dafin şi obligeana – plantă cu efect reglator asupra secreţiei de suc gastric. Bromelaina din ananas şi papaina din fructele de papaya sunt adevărate enzime vegetale, care acţionează similar cu cele gastrice şi intestinale, susţinând digestia proteinelor. Condimentele precum muştarul, hreanul, ardeiul iute, cimbrul, ghimbirul, chimenul adaugate în mâncare ajută şi ele digestia, prin efectul de stimulare a secreţiei gastrice, biliare şi intestinale. Alimentele acre precum oţetul de mere, zeama de lămâie, murăturile contribuie la îmbunătățirea digestiei, prin caracterul lor acid, care tinde să compenseze deficitul de suc gastric.

Găsiţi plantele amintite mai sus în capsulele Digestie Uşoară-D57 şi în ceaiul D-Digestiv, reţeta farm. Farago-D41.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.