Remedii naturale cu actiune antispastica – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Remedii naturale cu actiune antispastica

Tusea este un act reflex prin care se expectoreaza corpii straini de la nivelul mucoasei traheo-bronsice. In cazul copiilor si a persoanelor in varsta, tusea poate fi extrem de suparatoare mai ales daca dureaza peste o saptamana. Tusea indelungata provoaca leziuni la nivelul mucoasei tractului respirator. De aceea avem nevoie de remedii din plante care sa ne ajute sa reparam mucoasele si scadem frecventa cu care tusim, pana la eliminarea totala. Un asemenea remediu este Ceaiul pentru  uşurarea respiraţiei.

El contine frunze de patlagina, frunze de eucalipt, fructe de fenicul, radacina de iarba mare, radacina de lemn dulce, isop, rostopasca, rizomi de ghimbir, cimbru.

Rostopasca diminueaza tonusul musculaturii avand actiune antispastica de tipul papaverinei, prezentand totodata avantajul unei toxicitati reduse. Datorita componentelor de ulei volatil, feniculul are actiune antispastica, fluidifica secretiile bronsice fiind un bun expectorant in bronsite. Lemnul dulce are un puternic efect antispastic si antiinflamator bronsic. Carvacrolul si timolul prezente in cimbru si eucaliptolul din frunzele de eucalipt confera ceaiului importante proprietati antiseptice, antimicrobiene, actionand asupra unui spectru larg de germeni patogeni.

Ceaiul Plantusin, o alta solutie naturala eficienta in tratamentul tusei, contine scai vanat, muguri de pin, muguri de plop, pătlagină,  şovârv, fructe de fenicul, cimbru, flori de tei, rădăcină de lemn dulce.

Componenta antiinflamatorie este data de mugurii de plop, propolisul vegetal si de lemnul dulce – antinflamator de tip cortizonic.

Scaiul vanat este un remediu traditional romanesc in tratarea tusei. El are proprietati expectorante, fluidificante ale secretiilor bronsice, antiseptice, calmante ale centrului tusei, antiinflamatoare, antimicrobiene, antispastice.

Florile de tei cunoscute pentru proprietatile lor sedative, si-au dovedit eficacitatea si in afectiunile aparatului respirator. Studii experimentale au pus in evidenta actiunile antivirale, imunostimulatoare, emoliente, antitusive, diaforetice si antispastice cu rezultate foarte bune in tratamentul tusei de diferite etiologii, al virozelor, faringo-laringo-traheitelor si bronsitelor.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.