Recomandări de dietă și stil de viață în Hipercolesterolemie – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Recomandări de dietă și stil de viață în Hipercolesterolemie

 

O dietă bogată în grăsimi animale, săracă în vegetale, asociată cu sedentarism şi stres. iată formula cea mai eficientă pentru a ajunge în scurt timp la hipercolesterolemie, dislipidemii, sau alte afecțiuni moderne. Această combinaţie de factori o întâlnim din păcate destul de des la omul zilelor noastre. Revenirea la un stil de viaţă sănătos, o dietă naturală şi echilibrată, recurgerea la efectul medicinal al plantelor medicinale, se impune tot mai mult în societatea noastră pentru a preveni instalarea unor astfel de afecțiuni şi pentru ne redobândi sănătatea în caz că a fost pierdută.

Pentru reechilibrarea organsimului şi readucerea la normal a valorilor colesterolului sanguin, un prim pas în respectarea unei diete sanatoase este să excludem din alimentaţie grăsimile saturate şi grăsimile trans (untură, unt, margarină, ouă, brânzeturi grase, carne grasă, mezeluri), să reducem consumul de dulciuri si produse de patiserie.

Să consumam în cantităţi moderate grăsimi nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (de măsline, floarea soarelui, şofran, porumb, soia, in, rapiţă, cânepă, nucă, dovleac) şi nuci, alune, migdale, caju, fistic, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac neprăjite. De asemenea alimente bogate în fibre scad colesterolul : cereale integrale, fulgi de cereale, tărâţele de ovaz, leguminoase (fasole, linte, năut, soia), ciuperci, fructe, legume.

Să consumam zilnic cel puţin 2 litri de apă, pentru a stimula funcţia excretorie.

Vom urmări să evităm fumatul deoarece acesta accelerează ateroscleroza şi poate creşte colesterolul. De asemenea vom evita consumul de alcool deoarece acesta stimulează ficatul în producţia endogenă de colesterol.

Alți factori cauzatori ai hipercolesterolemiei sunt stresul şi bolile caracterizate prin creşterea hormonilor de stres (în special a cortizolului), de aceea vom urmări să evităm pe cât posibil stresul, să ne inducem o stare de optimism şi relaxare iar cand este cazul să apelăm la ajutorul plantelor medicinale cu efect adaptogen, antidepresiv, anxiolitic cum sunt cele din formula capsulelor Confort emoțional sau Antistres.

Ceaiuri de plante medicinale care scad colesterolul sunt ceaiul Colesterol, ceai pentru Colesterol reţetă monahală, ceai verde, ceai de mesteacăn.

Dintre remediile naturale cu efect hipocolesterolemiant, sunt complexele de plante medicinale Organism sănătos, Curăţarea colonului, capsulele Colesterol, Anghinare şi Frunze de măslin, Detoxifiant cu ganoderma, Noni şi echinaceea, Imunitate cu 7 ciuperci, Clorofilă.

Alte remedii naturale utilizate in hipercolesterolemie sunt uleiul de in, tinctura Colesterol, bitterul Herba Dacica. Toate aceste remedii naturale administrate în combinaţii corecte, împreună cu un stil de viaţă sănătos şi o dietă adecvată duc în decurs de 2-3 luni la restabilizarea nivelului de colesterol.

 

 

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.