facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Psihoneuroimonologia este o știință relativ nouă care studiază interacțiunea dintre sistemul nervos sau comportamental, sistemul endocrin și cel imun. Interacțiunile sistemului imun cu celelalte sisteme organice conferă imaginea unui sistem complex ce cuprinde mai multe componente organice.

 

S-a constatat că sistemul nervos se conectează la nivel organic cu sistemul imun, celulele nervoase venind direct în contact cu celulele imune și având receptori comuni pentru neurotransmițători.Se pare că sistemul imun este afectat și de cel endocrin.De exemplu melatonina, endorfinele, îmbunătățesc răspunsul imun, pe când cortizonul, hormonul stresului scade imunitatea.

Emoțiile negative precum tristețea, rușinea, resentimentele, mânia, vina, depresia, teama și disperarea duc la scăderea activității imunitare, iar emoțiile și gândurile pozitive ca bucuria, speranța, iertarea, dăruirea, iubirea, sentimentul reușitei, umorul și entuziasmul cresc activitatea sistemului imun. Mânia poate afecta sistemul imunitar în ambele sensuri în funcție de orientarea ei, care poate fi constructivă sau distructivă.

Conform studiilor, creierul funcționează ca o glandă, secretând substanțe care servesc atât la atenuarea durerii dar și la reglarea sistemului imun și modificarea creșterii tumorilor.

Prin urmare psihoneuroimunologia ne sugerează să trăim o viață plină de gânduri și emoții pozitive, stenice, să avem grijă de propriul corp, să cultivăm relații bazate pe respect și iubire și să ne desfășurăm activitățile cu entuziam și încredere.

 

În consecință remediile naturiste care acționează asupra sistemului nervos, cu efecte tonice nervoase, anxiolitice, calmante, adaptogene,  au efecte benefice și asupra sistemului imunitar.Câteva din remediile naturiste care pot fi folosite și preventiv, folosind dozele de întreținere, sunt: capsulele Circulație cerebrală și memorie, Confort emoțional, Antistres, Somn liniștit, Gingko biloba, ceaiurile Relaxant, Antistres, Tonic nervos, uleiurile esențiale de lavandă, rozmarin,busuioc și pin.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri