facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Te doare stomacul în mod repetat și crezi că ai ulcer? Cât de gravă este această afecțiune? Se tratează ușor sau nu? Dacă ești îngrijorat și te macină întrebările la fel de tare ca durerea din capul pieptului, iată mai jos răspunsurile de care ai nevoie.

Ce cauzează ulcerul

În cele mai multe cazuri, ulcerul este provocat de infecția cu Helicobacter pylori, singura bacterie care poate trăi în stomac. Aceasta invadează mucoasa stomacului și a duodenului, se fixează de ea, permițând acidului să pătrundă și să lezeze țesutul de dedesubt. Este drept că stresul, fumatul, alcoolul te fac vulnerabil în fața bacteriei, pentru că mulți oameni sunt infectați cu H. pylori, însă nu toți dezvoltă și ulcerul.

Cine este predispus la ulcer

Persoanele care au făcut abuz de antiinflamatoare precum aspirină și Ibuprofen, care beau alcool regulat, care fumează și au fost infectate cu bacteria H. pylori.

Care sunt simptomele

Arsură sau durere în capul pieptului care iradiază până în spate. La ulcerul duodenal, aceasta poate să dispară după ce mănânci și apare de obicei noaptea. La ulcerul gastric, durerea apare în timpul mesei sau la scurt timp după masă, când alimentele sunt în stomac, și se accentuează ziua. Alte simptome sunt senzația de greață, voma, balonare, lipsa poftei de mâncare. În multe situații, simptomele apar târziu după instalarea afecțiunii.

Cât de grav e ulcerul

Durerile ascuțite te sperie și chiar nu sunt plăcute deloc, drept pentru care este important să mergi la medic. În anumite cazuri, ulcerul se vindecă de la sine dacă eviți factorii declanșatori și ai mai multă grijă la dietă. Totuși, dacă nu iei deloc măsuri, pot apărea complicații precum perforarea stomacului, hemoragia, obstrucția gastrică a pasajului care duce de la stomac la intestinul subțire.

În ce constă tratamentul

Inițial, acesta depinde de cauza ulcerului, astfel că medicul îţi va stabili tratamentul potrivit. Fie e nevoie de tratament pentru distrugerea H. pylori, fie se merge pe inhibitori ai secreției acide a stomacului. Remediile naturiste, din plante medicinale, sunt cele mai recomandate în acest caz. Mușețelul, gălbenelele, rădăcina de lemn dulce, toate acestea au efect cicatrizant, emolient, vindecător. Se pot consuma sub formă de ceai sau se regăsesc în capsule din plante. Pe termen lung, este necesară o modificare a dietei alimentare, cu mese mai mici și dese, se vor evita țigările, alcoolul, stresul.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri