facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Primul an la gradinita reprezinta un stres urias atat pentru copil cat si pentru familia acestuia. Copilul este pentru prima oara scos de sub protectia celor apropiati, fapt resimtit ca un puternic soc. Gradintia romaneasca, nemodernizata decat la nivelul obiectelor fizice, dar nu si la nivelul mentalitatilor, actioneaza asupra copiilor adesea negativ, traumatizandu-i inca din prima clipa.

Un copil care in mediul familial este stimulat sa se manifeste liber, sa vorbeasca si sa spuna tot ceea ce simte, resimte ca un soc interdictiile multiple de care se loveste la gradinita. Aici, copilul nu are voie sa se miste, sa vorbeasca neintrebat si sa-si exprime emotiile. Din aceasta cauza, apar la micut diverse psihosomatizari cum ar fi faringite, laringite, amigdalite, otite, durerile de crestere, scolioza, etc.

De aceea, pregatirea pentru gradinita este un element important al educatiei primite in familie. Vom sti ca un copil e pregatit pentru intrarea in colectivitate printr-un test simplu. Mergem cu acesta in parc si-i observam reactiile. Daca micutul se joaca in mod natural cu alti copii, fara a fi impins de la spate, atunci se poate spune ca el este gata pentru gradinita. Daca se joaca doar cu parintii sau singur, fara a pleca de langa adulti, este clar ca nu este pregatit.

Pregatirea pentru gradinita include, intre altele, cresterea increderii si a sigurantei de sine, pentru a nu mai fi dependent de parinte: daca face sau nu singur la baie, daca poate manca sau bea singur, daca respecta sau nu orele de masa, de somn si de joaca.

O alta solutie este sa-l ducem pe micut in vizita la gradinita, pentru a cunoaste locul pana la inceperea propriu-zisa a anului scolar. Incercam sa gasim si alti copii care sunt deja la gradinita si-i rugam sa povesteasca ce fac ei acolo. Il asiguram permanent ca nu il abandonam ducandu-l acolo, ca ne gandim la el si ca suntem in preajma. Dar cel mai important este sa cunoastem din vreme educatorul, sa avem incredere in el, sa comunicam natural cu el, si sa transmitem copilului gandurile noatre pozitive in aceasta privinta.

 

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri