Plantele medicinele, un ajutor de nădejde în tratarea răcelilor la copii – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Plantele medicinele, un ajutor de nădejde în tratarea răcelilor la copii

 Este sezonul virozelor respiratorii şi probabil ne întrebăm ce  produse  sunt sigure şi eficiente pentru copiii noştri. Tratamentul natural este cel recomandat ca tratament de prima intenție.

Plantele medicinale acționează asupra agentului cauzator – virus mai ales,  ameliorează considerabil simptomele, ajutându-i pe copii să suporte mai uşor efectele virozei, recuperarea facându-se mai repede.

Este important ca răceala să fie cât mai bine ținută sub control pentru a se evita complicațiile, tusea  persistentă sau febra care scade greu.

Fares,  prima alegere în ceaiuri și remedii naturale a românilor, a realizat mai multe reţete de produse eficiente şi fără efecte adverse, menite să-i însănătoşească pe cei mici.

Pentru copiii mai mare de 1 an, recomandăm administrarea  siropului Biosept, foarte eficient în tratamentul  racelii si gripei. Conţine echinacea, lichen de piatră, șovârv, cimbrișor, extract de Andrographis paniculata, frunze măslin, ghimbir, cuișoare, scorțișoară, ulei esențial de geranium, lămâie, scorțișoară și Ravensara aromatica.

Are proprietăți antibacteriene, antivirale, antifebrile, antiinflamatoare, imunostimulente și  expectorante,  fiind recomandat în stări febrile, răceală, gripă, amigdalită, faringită şi bronşită.

Se administrează în funcție de vârstă, astfel: copii 1- 4 ani: 1-3 lingurițe pe zi, copii 5-12 ani: 4-5 lingurițe pe zi cu 30 de minute înainte de masă. Durata unei cure obișnuite este de 7-14 zile.

Tusea este  un simptom al diferitelor afecţiuni respiratorii. Este un act reflex care contribuie la îndepartare secreţiilor din căile respiratorii.

Recomandăm copilaşilor siropul Plantusin cu miere și propolis, eficient în tratamentul tusei începând cu vârsta de 1 an. Datorită compoziției sale (pătlagină, flori de tei, scai vânăt, cimbrișor, muguri de pin), fluidifică secrețiile bronșice, este expectorant, calmant al tusei, emolient şi antispastic al căior respiratorii. Este indicat în viroze respiratorii însotite de tuse,  bronșite acute și cronice, laringite, traheite acute și cronice, în doze de  2-3 lingurițe pe zi pentru copiii de 1-5 ani, respectiv 4-5 lingurițe pe zi, copiilor de 6-12 ani.

În cazul infecțiilor de tract respirator superior, pentru copiii de peste 3 ani se poate apela și la tinctura Hapciu  cu acțiune antiinflamatoare și antiifecțioasă, care se administrează în ceaiul  cu aceleași proprietați  din trusa Hapciu.

În cazul congestiei nazale, care  nu  ne lasă să respirăm şi nici să ne odihnim, este foarte utila solutia de uleiuri esențiale pe bază de eucalipt, cimbru, mentol şi anetol. UŞUREAZĂ RESPIRAȚIA şi este ușor de folosit, atât pentru copii cât şi pentru adulți. Se utilizează sub forma de inhalații sau în candela de aromaterapie, cu rol antiseptic și dezinfectant al aerului din încapere.

Le dorim celor mici însănătoşire rapidă, iar vouă vă transmitem multe gânduri bune din inima Daciei!

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.