facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Plantele medicinale sunt folosite de mii de ani pentru vindecarea diferitelor boli. Cercetările moderne din ultimii ani, au ajuns să confirme puterea terapeutică a plantelor, unele dintre ele fiind la egalitate sau depășind chiar puterea antibioticelor. În timp, bacteriile dezvoltă rezistență la antibioticele clasice, ele pierzându-și eficacitatea inițială. Plantele medicinale au principii chimice active mult mai complexe, având o multitudine de compuși, pe când antibioticele de sinteză sunt simple substanțe, de obicei alcătuite doar dintr-un component. Am ales câteva plante cu efecte antibiotice printre cele mai puternice și eficiente.

1. Echinaceea (Echinaceea angustifolia, Echinacea purpurea) este una din cele mai folosite plante din lume. Poate fi luată cu eficiență maximă la primele semne de răceală sau gripă, dar dozele trebuie să fie suficient de mari și frecvente. Este cunoscută pentru proprietăţile sale imunostimulatoare, antivirale şi antibiotice. Previne infecţiile respiratorii, urinare, genitale și herpesul, dar poate fi utilizată si  în infecţii recidivante sau rezistente la antibiotice.

2. Frunzele de măslin (Olea europaea)  sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri, măslinul fiind considerat una din primele plante apărute pe pămant. Numeroase studii științifice arată că frunzele acestui copac au efect antibiotic cu spectru larg (Escherichia coli, stafilococ auriu, streptococ, pseudomonas, mycobacterii, enterocici), antiviral (virusuri gripale, herpes), antifungic (Candida, aspergillus, microsporum, trichophyton) și vermifug. Avantajul față de antibioticele de sinteză este că distrug doar bacteriile patogene, nu şi pe cele ale florei intestinale.

3. Eucaliptul (Eucalyptus globulus), este un copac originar din Tasmania (Australia) care poate atinge dimensiuni impresionante de până la 300 de metri înălțime, motiv pentru care aborigenii l-au considerat un veritabil „stâlp pe care se sprijină cerul“. Frunzele de eucalipt au multe efecte terapeutice, printre care foarte importante sunt cele antiseptice, bactericide, antifungice, antivirale, antifebrile, antimalarice,  expectorante, sudorifice, antisalmonelice.

4. Salvia (Salvia officinalis) este o plantă medicinală eficientă în dizenterie, infecțiile respiratorii superioare și multe infecții cu exces de secreții. Se folosește atât intern cât și extern în infecții de natură bacteriană.

5. Lichenul de piatra (Cetraria islandica0. Principiile active pe care le conține, cum este acidul usnic, au efect antibiotic şi antimicotic foarte bun, ceea ce îi conferă o excepțională rezistență la condiţiile climatice foarte aspre în care creşte. Are un efect antiinflamator comparabil cu al ibuprofenului, efect imunostimulator, fiind utilizat în infectii si inflamatii de natură digestivă și respiratorie, având rolul de a calma iritarea membranelor mucoase.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri