facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Cu toții suntem expuși la nenumărate bacterii, dar cu toate acestea unii dintre noi sunt mai predispuși la infecții decât alții. Principalul tratament al infecțiilor bacteriene este cel cu antibiotice. Scopul antibioticelor este să distrugă sau să limiteze activitatea și viața bacteriilor. Pe lângă antibioticele clasice se folosesc tot mai mult și antibioticele naturale. Deși folosite din vechime, în urma studiilor din ultimii ani, antibioticele din plante își fac tot mai mult loc în terapia infecțiilor. Există anumite diferențe dar și similitudini între cele 2 tipuri de antibiotice, pe care e bine să le cunoaștem înainte de a opta pentru tipul de tratament. Iată câteva dintre ele:

Similarități:

– ambele tipuri de antibiotice au același scop de a distruge sau limita dezvoltarea bacteriilor.

– afectează flora intestinală (în cazul antibioticelor naturale doar la doze mari și timp îndelungat)

Difetențe:

– antibioticele sintetice sunt compuse de obicei dintr-o singură substanță chimică ce este limitată la acțiunea antibacteriană pe când antibioticele din plante, au în compoziție zeci și sute de compuși chimici care un spectru mai larg de acțiune. De exemplu unele uleiuri esențiale, cum este uleiul de cimbru dar și altele, au pe lângă efectul antibacterian și efect antiviral, antifungic, antiparazitar.

– afectarea florei intestinală este mai redusă în cazul utilizării antibioticelor naturale și apare doar la doze mari luate timp îndelungat de peste 3-4 săptămâni fără pauză.

– antibioticele naturale au un efect benefic asupra sistemului nervos. Uleiurile esențiale au un efect mai rapid decât plantele, atât prin miros cât și datorită unor compuși prezenți în compoziție, care au efect tonic, calmant, de relaxare sau revigorant.

– în tratamentul cu antibiotice de sinteză, bacteriile pot dezvolta rezistență, pe când în tratamentul cu antibiotice naturale, la aromatogramele realizate pe exudate faringiene și uroculturi,  s-a constatat că germenii care au dezvoltat rezistență la antibioticele clasice au fost sensibili la uleiurile esențiale.

– antibioticele naturale au de obicei și alte efecte terapeutice, susținând activitatea generală a organismului

– antibioticele naturale susțin activitatea sistemului imunitar, pe când antibioticele clasice deprimă activitatea sa.

 

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri