Nici un colesterol prea mic nu e bun! Iată de ce: – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Nici un colesterol prea mic nu e bun! Iată de ce:

 

Despre colesterol ai auzit numai de rău până acum. Pe seama lui au fost puse toate bolile de inimă și toți medicii te îndeamnă să-l ții la cel mai mic nivel posibil. Să fie chiar așa?! Câteodată, excesul de zel în lupta pentru scăderea colesterolului are efecte negative. Colesterolul se formează cu un scop și are un rol important în organism. Fără el, lucrurile nu ar mai funcționa normal, iar un nivel prea scăzut nu numai că nu e bun, dar ajunge să pună în pericol sănătatea.

Înainte de toate, trebuie să știi că această grăsime este formată din HDL (colesterol bun) și LDL (colesterol rău). LDL se depune pe artere unde formează o placă, acestea se îngroașă, devin mai puțin flexibile, apărând astfel ateroscleroza și problemele cu circulația. Cel bun îți protejează arterele de placă și previne depunerea ei. Colesterolul total este un mix între cel bun și cel rău. Medicii îți recomandă să îl ai sub 200 mg/dl. Dar nici prea mult sub 200! Iată de ce:

– Este o componentă vitală pentru toate celulele din organism. Are rol în reglarea permeabilității membranelor.

– El ajută la formarea hormonilor de estrogen, testosteron, cortizon etc.

– Are rol în sinteza acizilor biliari.

– Este esențial în sintetizarea vitaminei D. Aceasta se formează dacă stai la soare, razele UVB interacționează cu colesterolul și îl convertesc în vitamina D. Dacă ai colesterolul prea mic, nu vei putea obține vitamina D, oricât de mult ai sta la soare.

– Se găsește în fiecare celulă a corpului, inclusiv în creier. Susține procesul de învățare și memoria, e important pentru toate funcțiile neurologice. În plus, un nivel scăzut de colesterol înseamnă un nivel scăzut de serotonină, ceea ce duce la depresii.

– Ficatul are nevoie de el. Îl produce, îl răspândește în toate celulele, dar nu îl elimină din organism, ci îl reutilizează. Când? La nevoie, spre exemplu atunci când apare o inflamație. Colesterolul ajută la formarea de noi celule și implicit la vindecare.

Fără colesterol nu am putea trăi, însă acest lucru nu e o invitație la mese bogate în alimente nesănătoase, pe bază de grăsimi trans. Te invităm doar să-ți faci anual analizele și să ții colesterolul în limite normale – nici prea mare, nici prea mic. La nevoie, apelează la remediile naturiste pe bază de plante medicinale! Nu vei da greș niciodată cu o ceașcă de ceai verde pe zi sau un ceai de anghinare, pentru ficat.

 

 

 

­­

 

 

Comentarii

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.