Modalităţile de folosire ale uleiurilor esenţiale în răceală şi gripă – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Modalităţile de folosire ale uleiurilor esenţiale în răceală şi gripă

 

Uleiurile esenţiale sunt remedii naturale eficiente în caz de răcală şi gripă. Se folosesc atât pe cale internă, sub formă de picături sau capsule moi, cât şi extern, sub formă de inhalaţii sau evaporate în incăpere, adaugate în apa de baie, în uleiul de masaj, în saună sau pentru comprese.

Intern

Se recomandă, în general, câte 3-5 picături de ulei esenţial de 3 ori pe zi amestecate cu o lingură de miere sau cu un sirop (de exemplu sirop Plantusin sau Biosept).

Inhalaţiile

Sunt benefice în tratarea problemelor respiratorii, a nasului înfundat şi a tusei supărătoare din piept. Pentru aceasta, se toarnă într-un vas 1 litru de apă clocotită şi se adaugă 3-4 picături de ulei volatil. Vaporii degajaţi se inspiră stând aplecat peste vas, cu capul acoperit cu un prosop mare. Inhalaţiile cu anumite uleiuri esenţiale sunt contraindicate persoanelor care suferă de astm sau epilepsie deoarece pot declanşa o criză. Pentru afecţiuni respiratorii recomand inhalaţie cu soluţia Biosept plus, Hapciu-Uşurarea respiraţiei, sau cu ulei esenţial de eucalipt, pin, rozmarin, mentă.

Lampa (candela) odorantă

Se foloseşte pentru a aromatiza camera, pentru a genera o stare de spirit pozitivă, tonică, sau de relaxare, sau de ce nu, pentru a dezinfecta aerul din incăpere şi pentru a alunga virusurile şi microbii. Astfel răceala nu se mai transmite de la cel bolnav la ceilalţi membrii ai familiei.

Pentru aceasta, se pune apă călduţă în farfuria candelei, se adaugă 3-5 picături de ulei şi se aprinde lumânarea. Se poate lăsa în cameră peste noapte.

Sauna

Uleiurile esenţiale sunt ingrediente minunate pentru saună. Prin transpiraţie eliminaţi toxine şi scădeţi febra, iar vaporii de ulei vor desfunda nasul şi vor dezinfecta căile respiratorii.

Se adaugă 20 – 40 picături de ulei în vasul cu apă pentru stropitul pietrelor.

Baia

Pentru baie se pun 4-6 picături ulei esenţial de rozmarin, eucalipt sau pin (sau 4-6 picături din amestecul lor) în apa din cadă. O astfel de baie fierbinte constituie o altă modalitate de a scădea febra prin inducerea transpiraţiei. Se face maxim 20 de minute.

Dintre produsele Fares pentru răceală şi gripă, puteţi apela la capsulele moi Biomicin Forte care conţin ulei esenţial de cimbru şi cuişoare sau la soluţia Biomicin care conţine ulei esenţial de ti tree şi cuişoare.

 

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.