Iubeşte-ţi ficatul! – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Iubeşte-ţi ficatul!

 

Ficatul nostru este un minunat minilaborator al organismului, aflat într-o continuă activitate.Tot ceea ce noi ingerăm, ajunge la ficat. El hotărăşte ceea ce este sau nu bun pentru noi. El realizează fără oprire multiple funcţii: transformă substanţele nutritive în substanţe perfect asimilabile de către celule, asigură rezerve de nutrienţi, filtrează toxinele şi deşeurile din sânge, sintetizează anumite proteine.

De activitatea ficatului depinde imunitatea noastră, digestia, calitatea sângelui, aspectul pielii, memoria, depozitele inestetice de grăsime, tonusul psihic şi fizic.

Un ficat obosit lasă să treacă în întregul organism substanţe străine netransformate sau insuficient asimilate, care vor încărca organismul de toxine, provocând otrăvirea lentă a corpului şi apariţia diverselor afecţiuni.

Ce putem face pentru a ne proteja ficatul, astfel încât el să-şi îndeplinească funcţiile cât mai bine? Pentru ca ficatul nostru să fie într-o perfectă stare de sănătate, trebuie să ne asigurăm că:

1.Ne alimentam sănătos. Pentru aceasta, este necesar să ne alimentăm cu hrană cât mai pură, proaspătă şi să nu ne încărcăm stomacul.Orice exces suprasolicită ficatul. De la sine înţeles este evitarea prăjelilor, conservelor, afumăturilor, alimentelor cu conservanţi.

2.Realizăm periodic cure de detoxifiere a ficatului. Complexul de plante medicinale Curăţarea ficatului a fost creat în acest sens.Curele pot fi realizate pe o perioadă de 4-6 săptămâni, timp de 2-3 ori pe an, în special la schimbările de anotimp.

3.Utilizarea de ceaiuri cu efecte benefice asupra ficatului, cum sunt ceaiul Hepatic, ceaiul Hepatocol şi ceaiul Protector hepatic. Se consumă câte 3 căni de ceai pe zi, între mese.

4.Evitarea toxicelor: alcool, fumat, cafea, care suprasolicită ficatul, îl obosesc şi il încarcă de toxine.

5. Evitarea emoţiilor negative, în special a furiei, mâniei dar şi evitarea oboselii psihice, a surmenajului intelectual. Pentru evitarea emoţiilor nocive ficatului, ne putem ajuta de capsulele Confort emoţional. Se administrează câte o capsulă de 3 ori pe zi, înainte de masă.

Acestea fiind spuse, tot ce ne rămâne de făcut este să trecem la reabă şi să ţinem cont de cerinţele ficatului nostru.

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.