Imunizarea copilului: a doua luna – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Imunizarea copilului: a doua luna

Pe masura ce vremea se raceste, schemele de imunizare trebuie sa devina si ele din ce in ce mai puternice. De aceea, in cea de-a doua luna de imunizare se recomanda continuarea curei cu Siropul Imunitate cu miere si propolis si comprimatele Vitaminaminizant cu macese si catina, la care se adauga comprimatele Echinaceea cu propolis si Vitamina C.

Comprimatele Echinacea cu Propolis au proprietăţi imunostimulatoare, antivirale şi antibiotice, cresc rezistenţa organismului în diferite stări cu imunitate scăzută.

Propolisul este considerat cel mai puternic antiinfecţios natural, fiind un antibiotic cu spectru larg, antiviral, imunostimulator, antiinflamator (de două ori mai eficient ca acidul acetilsalicilic), cicatrizant şi anestezic local.

Copii pot lua cate un comprimat de doua – trei ori pe zi, între mese. Adulţii pot folosi cate doua comprimate de trei – patru  ori pe zi, între mese. După administrare, timp de 30 minute nu se consumă alimente sau lichide.

Aceasta schema de imunizare trebuie completata cu o serie de actiuni pe care copilul trebuie invatat sa le practice in mod automat. Copilul de peste trei ani trebuie sa se spele pe maini singur, mai ales la gradinita, unde nu se afla sub supravegherea atenta a parintilor. Totodata, micutii trebuie invatati, ca intotdeauna, fara exceptie, dupa ce vin de afara, sa se spele pe maini la chiuveta. Tot acolo ei trebuie sa mai faca o serie de alte cateva mici operatiuni esentiale. Sa-si sufle nasul, daca este cazul, si sa-si spele narile cu apa. De ce? Pentru ca mucoasa nazala constituie prima poarta de intrare a virusurilor si bacteriilor in organism, de acolo ele fiind aspirate in gat.

Imbracamintea copilului trebuie adecvata tipului acestuia. Copilul friguros trebuie imbracat bine, nu trebuie sa incercam sa-l “calim” tinandu-l in frig, pentru ca  va raci. Copilul calduros nu trebuie infofolit, pentru ca transpira si se imbolnaveste imediat. Oricum, pana la trei ani copilul trebuie imbracat de doua ori mai bine decat un adult. Spre exemplu, din septembrie pana in luna iunie, copilul trebuie sa poarte ciorapi si papuci acasa sau la gradinita.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.