facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Tensiunea arterială se măsoară în milimetri coloană de mercur şi este considerată normală, atunci când valoarea sistolică este mai mică de 135 mm Hg, iar cea diastolică, mai mică de 85 mm Hg.

Reducerea valorilor tensiunii arteriale se face prin trei mecanisme combinate:

- hipotensor, prin efect vasodilatator coronarian şi periferic, cardiotonic, calmant, sedativ asupra siste­mu­lui nervos simpatic;

- diuretic, prin eliminarea apei în exces;

- hipocolesterolemiant, ştiut fiind riscul pe care îl reprezintă valorile crescute ale colesterolului în apari­ţia aterosclerozei, accidentelor vasculare cerebrale, infarctului miocardic.

Controlul periodic este foarte important, deoarece hipertensiunea se corelea­ză în mod direct cu creş­terea riscului de angină pecto­rală şi infarct mio­cardic, accident vascular cerebral şi insuficienţă car­­diacă congestivă.

Tratamentul de fond al bolnavului hipertensiv poa­­­te fi asigurat de me­dicaţia naturală, cel puţin în pri­mii ani ai evoluţiei bolii. Când nu se mai ob­ţine răs­puns terapeutic, se poate asocia medicaţie alo­pată.

Plantele acţionează asupra pârghiilor de reglare a tensiunii arteriale, prin mai multe mecanisme: dilata­rea arterelor coronariene şi periferice (păducel, sas­chiu, vâsc, talpa gâştei, măslin, traista-ciobanului), acţiunea calmantă, sedativă asupra sistemului nervos ve­getativ (păducel, talpa-gâştei, vâsc), acţiunea diu­retică, de reducere a volumului circulant vascular prin stimularea eliminării de apă (talpa-gâştei, mesteacăn, troscot, pir, saschiu, sulfină), reducerea valorilor coles­terolului şi prevenirea aterosclerozei (saschiu, păducel, măslin, rostopască, păpădie).

Astfel, în hipertensiunea stadiul I (uşoară), cu va­lori între 140/80 şi 160/100 mm Hg, se poate face tratament cu Capsule Tensiune (1-2 capsu­le, de trei ori pe zi) care au în com­poziţie: vâsc, talpa-gâştei, saschiu, us­turoi şi măslin.

Diureticele constituie una dintre cele mai valoroa­se clase de medicamente hipertensive. Ele reduc masa ventriculară stângă, similar cu alte clase de hiperten­sive.

 

 

Există contraindicaţii ale utilizării în cantităţi mari ale diureticelor la bolnavii cu gută şi există efecte nedorite, cum ar fi sărăcirea organismului în potasiu, scăderea toleranţei la glucoză, aritmia extrasistolică ventriculară şi impotenţa. De aceea, utilizarea plante­lor în locul diureticelor de sinteză este binevenită. Acţiunea plantelor este blândă şi foarte bine tolerată de către organism.

De exem­plu, plantele existente în compoziţia Capsu­­lelor Diuretic, realiza­te de firma Fares din Orăş­tie. Acestea sunt: traista-ciobanului, mes­tea­cănul, sulfina, tros­cotul şi pirul.

Tratamentul hipertensiunii la pacienţii cu un nivel crescut al colesterolului (peste 200 mg/dl) se poate realiza cu ajutorul Tincturii Colesterol, Capsulelor Colesterol şi Ceaiului Colesterol.

Tinctura Colesterol are în compoziţie extracte de frunze de măslin, frunze de anghinare, rostopască, ri­zomi de ghimbir şi usturoi. Anghinarea are o puter­nică acţiune de scădere a nivelului colesterolului. A­ceastă tinctură se poate administra o perioadă de una-două luni, câte 20-40 de picături, de trei ori pe zi. Tra­tamentul poate continua cu Capsulele Colesterol, care au în compoziţie rostopască, păpădie, frunze de pătla­gină, extract de frunze de măslin şi extract de frunze de anghinare.

   Capsulele Colesterol pot fi luate câte două, de trei ori pe zi, timp de 2-3 luni.

In primii ani de boala hipertensiva se poate asigura un tratament eficient cu ajutorul acestor produse evaluate clinic si fara efecte adverse . Trebuie facuta de fiecare pacient o monitorizare stricta a valorilor tensiunii .

 

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri