Ce facem cand temperatura corpului trece de 37 de grade (febra), ne curge nasul, suntem fara vlaga, ne doare gatul, deci ne-a prins raceala?
Plantele medicinale si uleiurile esentiale sunt remediile naturale recomandate in virozele respiratorii avand actiune antivirala, antiinflamatorie, antifebrile, cu aport de vitamine, minerale si consumate sub forma de bauturi calde, pe langa efectul terapeutic realizeaza si hidratarea necesara.
Compania noastra, sursa de sanatate din inima Daciei, prima alegere a romanilor in ceaiuri si remedii naturale, a realizat produsul solubil obtinut integral din plante medicinale si uleiuri esentiale, alternativa naturala, fara efecte secundare, in tratamentul racelii si gripei.
Extractele de plante şi uleiurile esenţiale (ulei esenţial de lămâie, ulei esenţial de mentă, extract de scoarţă de salcie, extract total de flori de soc, extract total de trifoişte de baltă, extract total de busuioc, extract total de isop, ulei esenţial de eucalypt, Stevia rebaudiana) selectate de specialiştii noştri în formula acestui produs îi conferă efect antiinflamator, antifebril, sudorific, dezinfectant şi decongestionant la nivelul căilor respiratorii, expectorant.
Uleiurile esenţiale de eucalipt şi mentă, conferă produsului proprietăţi dezinfectante şi decongestionante la nivelul căilor respiratorii, iar alături de isop şi busuioc ajută fluidificarea secreţiilor bronşice şi eliminarea lor.
Florile de soc au actiune sudorifica, diuretica, anti-inflamatoare si expectoranta, castigand o reputatie importanta in tratarea unor boli inflamatorii si congestionante ale aparatului respirator, fiind utile in special in stari febrile.
Trifoiştea de baltă determină scăderea febrei şi eliminarea rapidă a neplăcerilor cauzate de virozele respiratorii.
Busuiocul este pentru tratarea infectiilor gatului, racelilor, gripelor, tusei, astmului si a altor afectiuni respiratorii .
Isop - acţiunea antiseptică l-a făcut remarcat încă din antichitate, fiind un excelent antibiotic, tonic-astringent şi cicatrizant în acelaşi timp. Pe vremuri, oamenii consumau isop ori de câte ori se confruntau cu o infecţie în organism. Chiar şi în zilele noastre, unii fitoterapeuţi ne recomandă să nu recurgem întotdeauna la antibioticele clasice, ci să ne însănătoşim cu ajutorul plantelor.
Recomand utilizarea acestui produs incă de la apariţia primelor semne şi simptome ale răcelii şi gripei (febră, dureri în gât, nas înfundat, tuse).
Conţinutul unui plic se dizolvă în aproximativ 200 ml de apă fierbinte.Băutura are gust agreabil şi nu necesită îndulcire. Se bea cât mai calda posibil.
Se administraeza astfel : copii 3-6 ani: 1-2 plicuri pe zi, fracţionat pe parcursul unei zile, copii 7-14 ani: 2-3 plicuri pe zi, copii peste 14 ani şi adulţi: 3-4 plicuri pe zi. Durata curei este de 3-7 zile, sau conform recomandării medicului.