Gastrită, ulcer – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Gastrită, ulcer

Stomacul este un univers in centrul organismului.

Zi şi noapte, stomacul deapănă poveşti pentru creier.

Neurologul Michael Gershon, profesor de anatomie şi biologie celulară la Universitatea Columbia din New York vorbeşte despre creierul din stomacul nostru, o imagine în oglindă a creierului. Tipurile de celule, substanţele active şi receptorii sunt identice.

Neurogastroenterologii studiază legătura dintre psihic şi stomac, acest al doilea creier fiind un garant al supravieţuirii pentru trup şi suflet.

Alimentele şi lichidele pe care le ingerăm sunt transformate in molecule asimilabile de către celulele organismului prin procesul de digestie care are loc in tractul digestiv.

Sunt doar câteva argumente pentru grija pe care trebuie să o avem in privinţa modului nostru de viaţă, adică alimentaţie, medicamente,efectele fumatului, consumului în exces de alcool, cafea şi alte substanţe stimulante, lipsa miscării în aer liber şi a expunerii la lumină naturală, stresul de diferite cauze.

Un mod de viaţă dezechilibrat duce la tulburări ale secreţiei de sucuri gastrice, aparând mai întâi gastrita, adica inflamaţia mucoasei gastrice si apoi, dacă factorii perturbatori persistă, apare ulcerul.

Plantele cu multele lor substanţe vindecătoare au acţiune de reglare a secreţiei sucurilor gastrice, antiinflamatoare şi cicatrizante asupra mucoasei stomacului.

La Fares ele sunt puse împreună în ceaiuri şi capsule, în reţete de tradiţie, ale minunatului farmacist Andrei Farago sau culese din mânăstiri şi reţete mai noi, rezultat al cercetărilor şi studiilor actuale.

Muşeţelul, coada şoricelului, iarba tâlharului, sunatoarea, gălbenelele, pătlagina, florile de salcâm, de roiniţă, sunt combinate diferit in ceaiuri şi capsule, aducând alinare atât trupului cât şi sufletului.

Recomand ceaiul gastric D40 şi D62, după preferinţă, la plicuri sau la pungă, ceaiul digestiv D41 după reţeta Farago, simplă şi eficientă conţinând muşeţel, coada şoricelului, fenicul şi anason, ceaiurile simple de roiniţă, cimbrişor, galbenele, sunătoare, coada şoricelului.

Capsulele Stomac sănătos se recomandă împreună cu ceaiurile, schemă cu care se poate începe tratamentul, sau după o perioadă in care se administrează ulei de cătină, gălbenele şi sunătoare şi ceaiuri.

Cauzele diferite şi numeroase care determină afecţiunile digestive impun întotdeauna consultul medical pentru stabilirea schemei de tratament adecvate fiecărui pacient.

Atunci când este necesar un tratament cu medicamente de sinteză, produsele din plante pot fi asociate.

Darurile Naturii sunt mereu de ajutor. Nu uitaţi de ele!

Dr Luminiţa Natalia Sârcă

 

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.