Fitoterapia pentru litiaza biliară – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Fitoterapia pentru litiaza biliară

Bila este un lichid verzui, care este secretat de ficat şi depozitat temporar în vezica biliară. Este format din apă, săruri biliare, acizi biliari şi colesterol. În cazul în care compoziția bilei se modifică, sau dacă vezica biliară este leneşă şi nu se contractă suficient pentru ca întreg conţinutul său să se verse în intestin, este favorizată formarea mâlului şi a calculilor biliari (pietre de mici dimensiuni cu apar prin sedimentarea şi cristalizarea colesterolului şi sărurilor biliare). Dacă pietrele încep să migreze din vezica biliară pe căile biliare apar dureri intense sub rebordul costal drept numite colică biliară. Acestea pot fi însotite de transpiraţii, greaţă, vărsături alimentare sau biliare. Durerea apare de obicei noaptea sau seara după consumul de alimente ce stimulează puternic contracţia colecistului: prăjeli, grăsimi animale, maioneză, friscă, smântână, ciocolată, ouă, vinete, usturoi.

Pentru evaluarea cauzei colicii este necesar consult medical şi ecografie abdominală.

Exista forme fară simptomatologie, la care calculul este descoperit în urma unei ecografii de rutină, dar există şi forme complicate asociate cu febră şi icter.

În formele necomplicate tratamentul fitoterapeutic oferă soluţii naturale de reducere a durerii şi de dizolvare a pietrelor, dar poate şi să prevină reapariţia altora.

Astfel, pentru tratamentul litiazei şi a colicilor biliare puteţi folosi produsul Farebil, care conţine în compoziţia sa ulei esenţial de mentă, de eucalipt şi de brad.

Uleiul esenţial de mentă are efect coleretic-colagog, antiemetic, antiinflamator, litolitic, analgezic, antispastic, carminativ şi dezinfectant al căilor biliare.

Uleiul esenţial de eucalipt are  acţiune antiinflamatoare, dezinfectantă, antispastică la nivelul căilor biliare şi de asemenea este eficient în migrenele biliare.

Uleiul esenţial de brad are acţiune antiinflamatoare şi dezinfectantă  a căilor biliare şi renale. Borneolul din compoziţia sa adaugă efect colecistokinetic (de stimulare a a contracţiei vezicii biliare)

Datorită acţiunii sinergice a ingredientelor sale, soluţia Farebil calmează durerea, reduce severitatea colicilor biliare, previne formarea calculilor prin combaterea stazei biliare şi ajută eliminarea celor formaţi.

Asociat cu acest produs se poate folosi ceaiul G – reţeta farmacistului Farago. Plantele din compoziţia acestui ceai au în acelaşi timp proprietăţi coleretic-colagoge cât şi diuretice, antispastice, antiseptice, antiinflamatorii. Menta, coada şoricelului şi muşeţelul conferă proprietăţi antialgice şi calmante. Troscotul, prin conţinutul său bogat în acid silicic dizolvă pietrele de la fiere şi rinichi şi previne formarea lor.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.