Febra în răceală și gripă la copii – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Febra în răceală și gripă la copii

Copii fac de obicei febră cu valori destul de ridicate, care acompaniază răcelile sau gripa.Dacă pentru un adult se consideră febra începand cu temperatura de 39 de grade, la copii se consideră febra când temperatura atinge 38 de grade, măsurată intrarectal.Obiectivele care sunt necesar să fie avute în vedere sunt scăderea temperaturii și reducerea deshidratării.Copilul trebuie să fie permanent supravegeat și să-i fie monitorizată temperatura, de preferință intrarectal la copii mici și sugari, deoarece temperatura măsurată în acest caz este mai obiectivă, decât îla celelalte moduri de măsurare.

Pentru reducerea temperaturii corporale se are în vedere asigurarea confortului termic al copilului, îmbrăcandu-l cu haine calduroase și administrându-i remedii naturale antipiretice adecvate vârstei.Copilul se hidratează cu ceai, compot, apă plată călduța.La copii între 3-14 ani, se dministrează ceaiul Hapciu-scade febra, câte 1 sau 2 căni de ceai cald pe zi.Poate să fie îndulcit cu puțină miere. Tot la copii între 3-14 ani se aplică fricţiuni pe mâini, piept, spate, de 2-3 ori pe zi, dintre care ultima seara înainte de culcare. Se aplică pe întreaga durata cât persistă febra.

Copilul nu va fi forțat să mănânce deoarece digestia lui este scăzută, alimentele nu se vor digera complet și pot apare vărsături sau diaree.Sunt indicate supele de legume, zarzavat pasate și cu puțin suc de lămâie.Să aibă mese mai dese și cu cantități mai mici de alimente.Este indicat ca pe percursul erioadei febrile sa fie evitate alimentele solide, grasimile și proteinele animale.Sucurile de fructe sun foarte indicate atât pentru hidratare, mai ales dacă sunt dublate cu apă cât și pentru aportul de vitamine și enzime naturale.

Pentru copii mici între 1-4 ani, se poate administra Siropul Biosept cu miere si Vitamina C, câte1-3 lingurițe pe zi, cu 30 de minute înainte de masâ.Pentru copii peste 3 ani se poate administra tinctura Antiinfamator și antiinfecțios Hapciu, cu dozele corespunzătoare între 10-15 picaturi la cei mici, până la 30 picături la 10 ani, într-o cană cu ceai de 3 ori pe zi.

Pentru stimularea activității sistemului imun se administrează siropul Imunitate.Se poate administra de la vârsta de 1 an, câte 1-3 lingurițe de 3 ori pe zi cu jumatate de oră înainte de masă.Vitamina C naturală sau Vitaminizantul cu măceșe și cătină se pot administra la orice vârstă având un rol de stimulare a capacității naturale de apărare și refacere a organismului.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.