Eficienţa tratamentului fitoterapeutic în hepatita cronică virală – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Eficienţa tratamentului fitoterapeutic în hepatita cronică virală

Datele statistice aduc România pe locul I în Europa în ceea ce priveşte hepatita C. Există înregistrate aproximativ un  milion de persoane  infectate  cu  acest   virus.

Există  numeroase grupe de populaţie expuse factorilor de risc la îmbolnăvire, aceştia fiind: transfuzii, intervenţii chirurgicale, tratamente stomatologice, seringi nesterile.

Având în vedere numărul mare de pacienţi pentru care interferonul nu poate reprezenta o opţiune de tratament, ne-am propus realizarea unui studiu care să evalueze impactul fitoterapiei asupra evoluţiei hepatitei virale cronice în diverse stadii de afectare hepatică.

Am realizat la Laboratoarele Fares Bio Vital Orăştie un produs condiţionat sub formă de capsule- FICAT SĂNĂTOS, care are în compoziţia extracte din următoarele plante medicinale: armurariu (Silybi mariani fructus), Schisandra chinensis, frunze de anghinare (Cynarae folium), rostopască (Chelidonii herba), rădăcină de păpădie (Taraxaci radix), sulfină (Meliloti herba). Fitopreparatul este destinat bolnavilor cu steatoză hepatică, hepatită cronică virală,  hepatite toxice etanolice şi medicamentoase.

Capsulele FICAT SĂNĂTOS au fost testate clinic în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţiose şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” – Bucureşti. Au fost monitorizaţi 20 de pacienţi cu Hepatită cronică virală C pe o perioadă de 6 luni. Pacienţii au fost examinaţi de către specialistul infecţionist şi nutriţionist şi s-au executat determinări paraclinice, seminificative pentru evoluţia hepatitei cronice cu virus C ( hemoleucograma cu formula leucocitară, ALT, AST) şi a calităţii vieţii prin aplicarea de chestionare. A fost evaluată şi evoluţia stării generale fizice şi psihice a pacienţilor.

În urma tratamentului s-a constatat ameliorarea valorilor transaminazelor la peste 60% din pacienţi. De asemenea s-a îmbunătăţit starea generală, cu ameliorarea asteniei şi creşterea tonusului general. A crescut apetitul alimentar la 85% din pacienţi, a crescut indicele de masă corporală la 50% din pacienţi şi s-a ameliorat astenia la toţi pacienţii. Nu s-au înregistrat reacţii adverse, produsul fiind bine tolerat.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.